Blazer e fâs. Ştirea e Nicholls

0

Ştirea care circula azi peste tot este cea cu Blazer suspendat pe viaţă. Normal, Blazer e ăl de la care a pornit investigaţia FBI iar pedeapsa atrage prin dimensiune: pe viaţă.

Dar ştirea, adevărata ştire, a venit acum 3 zile: Harold Mayne-Nicholls a fost suspendat pentru 7 ani din fotbal. Abia ăsta e un lucru foarte important dar cum numele lui nu zice nimic şi nici pedeapsa nu şochează – prea puţină lume a remarcat această ştire.

De ce e important: domnul în cauză, fost şef al Federaţiei Chiliene de Fotbal, a fost preşedintele comisiei de evaluare a candidaturilor pentru WC2018 şi WC2022. Adică exact acele competiţii intrate pe radarul FBI pentru suspiciuni de corupţie. Iar omul ăsta e cel care a considerat candidatura Qatar-ului ca una fiind de risc maxim dar totuşi a acceptat-o până la urmă. [su_pullquote align=”right”] Borbély to Mayne-Nicholls – ‘Your behaviour seems to be a cause enough to doubt the integrity of the inspection process & your evaluations. (sursa)’[/su_pullquote]

Comisia de etică, condusă din mai 2015 de Dr. Cornel Borbely zis şi “I don’t take any orders at all from Fifa, none whatsoever”, a luat decizia asta în urma unor rapoarte (nişte e-mail-uri către adrese cu terminaţia .qa) şi a unei întrevederi cu cel în cauză. Motivele nu au fost făcute publice – regula e că motivaţia vine după ce măsura va fi pusă în practică.

Aşteptăm ştiri despre Maria Villar Llona, Worawi Makudi şi Franz Beckenbauer – toţi cercetaţi de către comisia de etică.

Harold Mayne-Nichollssursa foto