United Passions – o ratare cu poarta goală

0

– nici bine nu s-au uscat limbile aplicate cu râvnă de “ghioceii” din subordine, că nea BLATter a mai fost umilit odată: board-ul care organizează Nobel Peace Prize a dat cancel relaţiei pe care o aveau cu FIFA. Şi uite aşa s-a dus pe copcă visul secret (şi umed) al lui Sepp de a-şi trece în CV aceeaşi linie pe care o regăsim în CV-ul lui Obama: Nobel Peace Prize Winner.

– rămânem, cum altfel, la cuvântul cheie FIFA şi ne aruncăm ochii spre partea artistică a fenomenului. 918 dolari americani au fost încasările din acest uichend pentru filmul United Passions, film făcut la cererea şi plătit de FIFA. Probabil un scârbos film de propagandă de care se dezice şi regizorul (cam târziu moncher!) şi în care prestează şi soon-to-became comunistul Gerard Depardieu. Care Gerard a făcut mari presiuni ca siropul să fie proiectat la Cannes, reuşind până la urmă să aibă o proiecţie pe plajă.

The original title, as suggested by Fifa, was Men of Legend. “Can you imagine such a title?” he asked. “It’s nonsense. Then The Dreammakers. Come on.” Frédéric Auburtin, regizorul filmului