Pumnul şi piciorul îţi asigură viitorul

0

Forbes trage linia sub căştigurile financiare ale celor mai în vogă sportivi din lume şi ajunge la lista asta. Căştigurile sunt împărţite în două: venituri directe şi endorsement (perioada este iunie 2014 – iunie 2015).

La o rapidă privire putem spune că:

– pumnul bine dat (şi bine marketat) îţi asigură nişte bătrâneţi de vis. Floyd Mayweather a făcut o basculantă de bani dintr-un patetic meci de box. Când vine vorba de endorsement nu prea s-au găsit companii să îşi asocieze imaginea cu el.

– Same goes for Manny Pacquiao: o rabă de bani din box, mărunţiş din sponsorizări.

– pe 3 şi 4 vin cei care fac bani cu piciorul: CR7 şi Messi. Dacă la venituri directe sumele sunt aproximative, diferenţa se face la endorsement: CR7 conduce detaşat cu 27 la 22 milioane $. Se vede treaba că sunt (mai) mulţi oameni cu mătreaţă 🙂 .

– pe 5, 8, şi 9 sunt reprezentanţi ai sporturilor … “elegante”: tenis şi golf. Toţi trei au în comun o chestiune: ce fac din sport e mărunţis, contractele de sponsorizare sunt baza. Fedex e 9 cu 58, Mickelson e 2.8 cu 48 iar vestitul Tiger Woods e culmea culmilor cu 0.6 cu 50. Şase sute de mii de dolari din golf şi 50 de milioane de dolari din endorsement!

– baschetbaliştii care completează topul (LeBron, Durant, Bryant) au balanţa cât de cât echilibrată cu un maxim de 1/2 venituri v endorsement.

– Fedex conduce detaşat la venituri din contracte de sponsorizare – 58 de mil $ -, mai mult decât veniturile directe ale oricărui sportiv din acest top10, mai puţin boxerii.

Să cheltuiţi bine!

The-Wolf-of-Wall-Street-cinema