#CopaAmerica2015 intră în “eliminatorii”

0

S-a terminat faza grupelor la Copa America 2015. (pentru Neymar s-a terminat de tot 🙂 )

Grupa A.

Chile şi-a făcut treaba şi în ciuda scăpării din meciul cu Mexic (3-3) au fost echipa cea mai bună din grupă. Nu că ar fi ceva extraordinar – au avut ca parteneri Bolivia, Ecuador şi un Mexic în sandale. Au scos o medie bună de goluri per meci (+3) însă Mexicul ăla în sandale ne-a arătat că defensiva chiliană e cam şubredă.

Surprinzător, Bolivia şi-a croit drum spre sferturi în meciul direct împotriva Ecuadorului (3-2) după o primă repriză de vis în care au marcat de 3 ori şi nu au primit nimic.

Ecuador a ratat calificarea – stau cel mai prost dintre echipele clasate pe locul III iar Mexicul a tulit-o deja acasă să se pregătească de CONCACAF Gold Cup 2015. Am vaga impresie că mexicanii s-au lăsat pe spătar la ultimul meci – cu un egal ar fi fost aproape sigur în sferturi şi şi-ar fi dat peste cap programul de pregătire.

Grupa B

Doi de 1-0 scoşi cu forcepsul şi un 2-2 spectaculos e zestrea lui Messi & friends. Argentina merge mai departe dar e foarte departe de a fi convingătoare.

Paraguay se menţine în competiţie şi arată că finala din 2011 nu e chiar un accident. Mai ales că acum au băgat sub ei Uruguay-ul, campioana en-titre.

Care Uruguay prinde sferturile de pe locul III – singura lor victorie fiind un “fantastic” 1-0  cu Jamaica. Apropo de Jamaica: e echipa care nu a marcat deloc în această competiţie dar nici nu a plecat cu sacul plin: doar 3 goluri primite (0-1 în toate 3 meciurile).

Grupa C

Brazilia reuşeşte să iasă din grupă pe primul loc, după 2 victorii, o înfrângere şi o eliminare a lui Neymar – pseudo vedeta lor.

Iar Peru şi Columbia au pus de un 0-0 de salon în ultimul meci, un 0-0 numai bun să le trimită pe ele în sferturi în dauna Venezuelei. Păcat, mare păcat, mai ales pentru columbienii care se uită la ştiri.

Per total am avut parte de nişte calificări extrem de terne, şterse, plictisitoare. Cu excepţia revenirii Paraguay-ului împotriva Argentinei şi acel 3-3 făcut de Chile cu Mexic, restul meciurilor au fost de nevăzut.

Sferturi Copa America

De pe 25 iunie până pe 28 iunie, în ordinea: Chile v Uruguay, Bolivia v Peru, Argentina v Columbia, Brazilia v Paraguay.

Epilog

După salba asta de meciuri neinteresante să ne orientăm puţin către partea cu adevărat frumoasă a lucrurilor: INFARTANTE | Las 10 reinas de la Copa America

Vitto Saravia Uruguay Copa America