Le Classique: OM v PSG

0

Pe 9 noiembrie anul trecut, PSG o ardea scurt şi cuprinzător pe OM, goluri Lucas şi Cavani. Un meci în care OM a început mai bine, a avut chiar şi o bară, pentru ca mai apoi parizienii să pună piciorul pe meci, să marcheze prin Lucas şi să închidă definitiv meciul prin capul lui Cavani.

Meciul ăla venea în mijlocul unei curse de urmărire a OM-ului de către PSG – OM luase ceva avans şi pe Velodrome creşteau speranţele la un nou titlu.

Meciul ăsta vine în momentul în care OM este în urmărirea lui PSG, cu jolly-joker-ul OL în coastă. Un meci care, dacă va fi câştigat de oaspeţi, îi va lăsa pe cei de la OM la 5 puncte de PSG şi la 4 de OL. Recuperabil, însă efectul asupra moralului va fi mai mare de cele 4, 5 puncte.

Un meci de urmărit în seara asta, un Le Classique poate lipsit de strălucirea unui El Clasico (sau ManUnited v Liverpool, sau Der Klassiker) dar extrem de important pentru fotbalul francez: dacă OM câştigă se aprind speranţelor celor care îşi doresc a fi curmată dictatura banilor şeicului din capitală (şi nu sunt puţini aceştia). Dar dacă nu…

Aici mai găsiţi alte cinci motive pentru a da pe digisport3 pentru a vedea acest meci.

[su_quote]From his trademark seat on a pitch-side coolbox, Bielsa has orchestrated a change at the club which has seen his side’s style of play evolve in an almost unimaginable way. Despite his claim in a press conference that he was no ‘revolutionary’, Bielsa has revolutionized Marseille’s game with the same high-pressing style of play that won him admirers at Athletic Club Bilbao.[/su_quote]