Alles kommt auf Pep an

1

Vine o vreme în viaţa unui antrenor când trebuie să arate că e madărfacăr: din puţinul rămas la dispoziţie trebuie să scoată maximum posibil. În cazul lui Pep vorbim de calificare în UCL după 1-3 în deplasare.

Bayern Munchen v Porto

Călcaţi în picioare (ca scor, nu ca prestaţie) în meciul tur, cu un mănunchi de titulari indisponibili, cei de la Bayern Munchen sunt într-un moment la care nici măcar cei de la 1860 Munchen nu ar fi îndrăznit să se gândească: la un pas de eliminare încă din sferturile UCL.

E prea lungă lista de indisponibili de la Bayern ca să o mai amintim aici dar prin piaţă se aude că Robben ar fi masat cu vreo 6 mâni doar, doar va intra diseară. Porto vine fără fundaşii laterali titulari (Danilo şi Sandro) iar Jackson Martinez se alintă cu o jumătate de entorsă.

În tur, Bayern a stat prost la şuturi (5!) şi a pierdut destul de des posesia mingii (mai ales pe benzi). Porto a scos maxim din erorile individuale a celor ce ar trebui să-l acopere pe Neuer. O chestiune: pe măsură ce meciul mergea spre final, Porto juca din ce în ce mai bine. Bayern mi-a părut obosită, neputincioasă.

În retur mă aştept ca Bayern să încerce să anuleze repede dezavantajul din tur – cel puţin un gol până în pauză – asta înseamnă că vor sări cu ghetele pe portughezi (Herrera a fost praf de copt în tur – pe partea lui ar putea fi cărarea spre poarta lui Fabiano). Lopetegui îl ştie bine pe Pep şi mă gândesc că va aborda meciul la fel: un gol marcat e perfect şi chiar şi cu 3 primite ar merge în prelungiri. Ar fi o eroare să încerce să se pună pe 3 rânduri: dacă nemţii îşi dau drumul peste ei nu-i mai ajută nici, eventualul, final mai bun.

Alles kommt auf Pep an, cum bine zice şi specialistul pe Bayern.

Bayern to Qualify @2.00 e o cotă bună, pe care mi-e greu să o ratez. Iar Over 3 @2.15 este ceva care merită atenţie.

Barcelona v PSG

Aici singura problemă care se pune este dacă Zlatan va da gol. Calificarea e demult compromisă – şi nu, nu o băgaţi pe aia cu “PSG a revenit în faţa lui Chelsea, de ce nu şi acum?” Pur şi simplu valoarea e în partea cealaltă a terenului şi ghinionul lui PSG e că nu i-a prins pe Barca pe trend descendent, ci dimpotrivă.

Sper ca PSG să treacă la atac şi să iasă un meci de 5-6 goluri (Zlatan poate face faţă cu brio eventualei perechi Pique-Mahieu – dacă este susţinut de mai leneşii săi colegi, Pastore, Veratti etc)

(sursă foto: TheGuardian)