S-a vândut Pinnie

0

Pinnaclesports*, unul dintre cei mai mari operatori din industria pariurilor sportive şi-a schimbat proprietarii.

Dealu-ul a fost făcut de Alternative Trading Partners (ATP) – din partea cumpărătorului –  iar vânzătorii au fost consiliaţi de Mayer Brown, o firmă de avocatură cu sediul în Londra. Interesant este faptul că doar unul dintre foştii acţionari a rămas în continuare în registre, toţi ceilalţi au vândut. Două sunt motivele pentru care acţionarii au vândut: probleme medicale şi dorinţa de a investi în altă parte. Cam subţire.

Cui au vândut? Nu e public, încă, cert ar fi faptul că noul proprietar ar avea legături cu piaţa de pariuri sportive din Asia şi că ar fi suedez în acte.

Mutarea vine în contextul schimbării legislaţiei privind pariurile sportive pe piaţa din UK şi ieşirii Pinnaclesports de pe această piaţă, la sfârşitul anului trecut. În esenţă, schimbarea de legislaţie nu e una care afectează jucătorii ci mai degrabă operatorii: taxele trebuiesc plătite administraţiilor financiare pe raza cărora îşi au domiciliul jucătorii. Astfel, dacă vrei să operezi pe piaţa din UK ai nevoie de o licenţă validă şi de contul finanţelor locale din … să zicem Portsmouth 🙂

În piaţă, zvonul vânzării Pinnie a apărut prin septembrie 2014 – cu vreo 2 luni înainte de modificarea legislaţiei UK – ceea ce a mai pus o umbră asupra tranzacţiei: s-a făcut înainte de modificarea legislaţiei? Ştiau acţionarii de modificările viitoare şi au decis să iasă ceva mai devreme?

Ce urmează pentru Pinnaclesports

E greu de spus dacă Pinnie va reintra pe piaţa din UK. În acel pachet de legi se menţionează că dacă peste 3% din veniturile companiei provin din piaţa gri (ex. Canada, China, etc) atunci compania trebuie să prezinte registrele contabile către administraţia UK.

Cum o parte mare,  mai mare de 3%, (muuult mai mare, cred eu) vine de acolo e greu de spus dacă Pinnie e interesată de o reintrare pe piaţa din UK. Baza de clienţi nu e atât de mare, piaţa e supra-saturată de operatori care au ca principală strategie de marketing freebet-ul şi increased odds, lucruri care lipsesc cu desăvârşire la Pinnaclesports. Mai mult, taxele mari plătite către UK ar putea duce la o reaşezare a marginilor (în sus) ceea ce ar lovi fix în principalul avantaj oferit de ei.

pinnaclesports

* Pinnacle e cunoscută în piaţă pentru sumele mari pe care la acceptă şi pentru marginile mici pe care le practică. Cândva cel mai mare operator pe piaţa din US, Pinnie a fost nevoită să se retragă de acolo (2007) – motivul e neclar dar se pare că autorităţile federale i-au ameninţat cu îngheţarea şi confiscarea asset-urilor pe care principalii acţionari le au prin toată US.