Seara de încălzire pentru Champions League

0

Doar unul dintre cele două meciuri are cu adevărat miză: Porto v Basel.

Basel merge pe Dragao fără prea multe opţiuni: în primul rând trebuie să înscrie, în al doilea rând trebuie să nu piardă. Dacă era să vorbim de Basel sezonul 13-14 mai că le-am fi dat o şansă elveţienilor. Dar sezonul ăsta de UCL au fost praştie în deplasări.

Basel a fără Suchy – fundaş central; Porto fără Jackson Martinez.

Meciul din tur mi-a arătat că Porto are cam tot ce îi trebuie să treacă de Basel. În mod normal, cu Porto vom avea cam acelaşi scenariu: primul sfert de oră vor plimba mingea şi vor da un tempo lent meciului pentru ca după minutul 20-25 să mărească viteza şi presiunea pe adversar. În tur au avut ghinionul să primească repede aşă ca gameplan-ul a trebui accelerat puţin. Acasă însă nu văd de ce s-ar modifica – ei au şi avantajul scorului la general.

Real Madrid v Schalke

Meci – spectacol aş vrea să fie. Calificarea a fost tranşată încă din tur aşa ca în acest moment cele două echipe au obiective diferite: Madridul vrea să iasă din pasa proastă prin care trec (1 punct şi 1 gol în ultimele 2 meciuri); Schalke are sâmbătă meci important cu Hertha – momentan au fost scoşi de pe locurile de UCL şi sunt la mare concurenţă cu Gladbach, Leverkusen şi Augsburg – aşa că probabil vor încerca să nu îşi rupă picioarele pe Bernabeu.

Real e fără James, Schalke nu contează pe Kevin Prince (plus Farfan, Draxler, Obasi, etc).

Dacă Real plasează o boabă în primele 20 de minute – avem spectacol. Dacă se vor chinui ca în meciul tur atunci poate le vin nişte idei şi nemţilor.