#UCL optimi: sesiunea a doua

0

Două dintre cele mai interesante meciuri ale acestor optimi de UCL sunt în această seară. Să vedem:

Manchester City v Barcelona

De o parte avem o echipă care nu a pus două beţe cruce în UCL, de cealaltă parte avem o echipă pentru care semifinală de UCL înseamnă un semieşec. Ăsta ar fi background-ul.

La zi avem aşa:

– City pare să îşi revină după o gaură de formă, “lipind” două victorii convingătoare (4-1 cu Stoke, 5-0 cu Newcastle) şi vestea bună pentru ei e că pe Aguero îl cam mănâncâ şiretul: are 3 goluri în aceste două ultime meciuri. O problemă este absenţa lui Yaya Toure, MVP-ul lui Man City.

– Barcelona vine după eşecul cu Malaga: nervii, frustrarea, impotenţa au dus la un 0-1 care le mai taie din pretenţiile la titlu. Fără probleme de lot.

Fernando – Fernandinho e perechea care va încerca să oprească tripleta N-M-S. E posibil să-l vedem pe Navas titular, cu azimutul pe Neymar. De partea cealaltă mă aştept să văd un triunghi Nasri – Silva – Aguero ce va încerca să scoată maxim din eventualele spaţii libere lăsate de Alves. Bousqets la Silva va fi interesant.

Pellegrini e bun când vine vorba de meciuri din astea cu miză. Să fie victoria lui Malaga (fosta lui echipă) un preambul la ce vom avea diseară?

Sergio Aguero - Messi
foto de pe Manchester Evening News

 

Juventus v Borussia Dortmund

Aici avem o echipă care nu prea s-a acomodat cu competiţiile europene faţă în faţă cu una care are prestaţii bune spre foarte bune în ultimii ani. Şi asta în contextul în care prestaţiile în competiţiile interne sunt total diferit.

Juve şi-a odihnit 3 titulari în uichend (Evra, Vidal, Lichtensteiner), îl are lipsă pe Asamoah (Matri este incert), şi se laudă cu 5 victorii consecutive pe teren propriu.

Dortmund trage oxigen în piept: 10 goluri marcate în ultimele 3 meciuri, 9 puncte câştigate şi retrogradarea pare că s-a mai depărtat. Ceva probleme de lot pentru că Großkreutz lipseşte iar Hummels, Immobile, Kehl şi Bender sunt incerţi.

Allegri a anunţat scopul italienilor pentru aceste prime 90 de minute: e important să nu primească gol. Iar cum Lichtsteiner, Morata şi Pogba sunt la un galben de suspendare, mă aştept ca Juve să fie extrem de precaută. În mod normal un 4-3-3 cu Tevez-Vidal-Llorente în faţă dar nu m-aş mira să renunţe la Llorente pentru un mijlocaş în plus.

Klopp e foarte fericit că au pus de trei victorii consecutive şi, mai ales, că şi-au rezolvat problemele fizice. Şi cum jocul lor se baza pe o bună rezistenţă fizică (pressing şi recuperare cât mai aproape de poarta adversă) îi înţeleg starea. Testul pentru perioada de pregătire din iarnă vine de la 21.45.

Meci echilibrat, din care mă aştept ca Borussia să plece cu ceva punct/puncte.

La prima bere, de încălzire: