La tenis fete stăm bine

0

Fie că e de masă sau de câmp.

O constănţeancă (Eliza Samara) şi o bistriţeancă (Bernadette Szocs) au luat caimacul de la GAC Group 2015 ITTF World Tour, Qatar Open (Super). Bistriţeanca la U21, Samara la senioare.

tenis-de masa-Bernadette-Szocs-Eliza-Samara

Rezultate absolut remarcabile într-o lume dominată de chinezi / chinezoaice sau de nemţoaice get-beget (gen Zing Han, locul 9 în lume). Mai ales că fetele noastre nu erau printre principalele favorite la acest turneu – Samara – favorită 7, Szocs – favorită 5.

Reconfortant să citeşti deschiderea articolului de ittf.com referitor la finala căştigată de Eliza SamaraMaintaining the very best traditions of Romanian excellence, Elizabeta Samara won the Women’s Singles title… 

Altfel, mai tânăra Bernadette Szoczs a măturat şi ea pe jos cu adversarele, singurul moment delicat venind abia în finală când a fost nevoită să salveze trei mingi de meci. Probabil ajutată şi de ţipetele “a la Sharapova” cu care îşi terorizează adversarele 🙂 a reuşit.

De pe site-ul oficial: “All the players I have played in this event have been from Asia; I yell to motivate myself but I think this also has an effect on them, they go down.” Certainly no-one slept when Bernadette Szocs was playing.

O mostră de Bernadette aveţi aici, iar rezumatul finalei câştigate de Eliza aici.

Simona Halep

Ieşim din sală, sărim graniţa şi trecem la Simona Halep care s-a văzut principala favorită la Dubai (dl. Williams nu a făcut deplasarea).

A început bine (62, 60) a continuat ok cu Ţsveti (63, 64) pentru ca în sferturi şi semifinale să lase câte un set Makarovei şi Carolinei Wozniacki. Probleme? Puţine, dar norocul a făcut să aibă o adversară mai accesibilă în finală şi cu un 64, 76 a ridicat trofeul şi cecul oferit de organizatori.

Seturile lăsate amintire în sferturi si semifinală au anunţat – pentru cine era interesat – retragerea din turneul de la Doha. Simona are probleme de sănătate mai mari decât am vrea noi să credem. Şi, probabil, decât vrem să acceptăm.

Rezumatul finalei aici.