Deloitte a făcut nota

0

Pentru Premier League, pentru perioada de transferuri care tocmai s-a încheiat. Subţire aş zice, ţinând cont de basculantele de bani care stau, mai nou, la dispoziţia cluburilor din EPL. O explicaţie ar fi însă frenezia din vară care duce suma per total la aproape un miliard de lire pentru sezonul 2014-2015.

130 de milioane de lire e totalul cheltuit de cluburile din Premier League în această fereastră. Curios, pe locul II vin cluburile din serie A cu aproape 65, şi abia apoi Spania şi Germania cu ~40 milioane iar Franţa închide cu ceva mai mult de 35 de milioane de lire.

The Guardian face o listă cu cele mai importante transferuri şi dacă la locul 1 şi 2 nu am ce comenta, nu văd de ce Paulista la Arsenal intră pe 3 când pe 5 se odihneşte Cuadrado la Chelsea (nu mai zic de Schurlle la Wolfsburg).

Chit că unii comentatori privesc cu scepticism trecerea lui Cuadrado la Chelsea – Cuadrado needs to be aware that Mourinho doesn’t make many changes to his team – probabil că aici e cheia: dacă Mourinho l-a luat pe Cuadrado, tocmai, pentru a schimba echipa? Căci Cuadrado face ceva ce Willian nu face prea bine: faza defensivă, faza care îi produce fiori de plăcere lui Jose.

Aici găsiţi şi statusul transferurilor pe twitter – lider e Cuadrado dar pe 2 vine puştiul norvegian transferat de Real Madrid. Eroare a maşinăriei de PR care gestionează lactaticii?

 

Delloite-January-transfer-windowsursa foto: PA Dugout