Cea mai bună apărare din #UCL are examen pe Emirates

0

Monaco, echipa cu golaveraj 4-1 în grupe, se vede cu trupa lui Arsene – una dintre echipele care marchează mult în UCL.

Arsenal v AS Monaco

Arsenal are o singură înfrângere în ultimele 6 partide în toate competiţiile, mai mult – au 9 victorii consecutive pe teren propriu. Debuchy, Ramsey şi Arteta lipsesc iar Ospina e incert (şansă pentru Szczesny). Tonus bun, Arsene încrezător că nu va fi mai mult de un gol în acest meci 🙂

AS Monaco a avut o mică sincopă la începutul lui februarie, cu 2 înfrângeri şi un egal, dar se pare că au depăşit momentul cu două victorii legate. Problema vine de la accidentarea lui Kurzawa – om de bază pe banda stângă – şi lipsa lui Toulalan.

Arsenal e favorită clară a acestui meci însă semnul de întrebare e dat de jocul aproape perfect al celor de la Monaco când vine vorba de defensivă. Compact, fără floricele, şi extrem de disciplinaţi, francezii sunt greu de crăpat. Trecem peste acel singur gol primit în grupe -> au primit doar 3 goluri în cele 14 meciuri care au urmat. Moutinho e MVP-ul lor şi neutralizarea lui cred că e pe un post-it galben, în vestiarul lui Arsene.

arsene-wenger-01

Leverkusen v Atletico

Nemţii au ceva prbleme în defensivă: Toprak lipseşte, Bender e dat ca incert. Formă proastă – au doar 5 puncte din 15 luate anul ăsta, cu multe goluri primite.

Atletico nu are probleme de lot şi – zic ei – sunt în formă.

“Two perfect days to go through” – asta zice Schmidt că ar avea nevoie Leverkusen. Şi cine sunt eu să îl contrazic?

În alte circumstanţe aş fi dat mai multe şanse nemţilor pentru un rezultat acceptabil dar zilele astea e greu de crezut că vor putea ţine piept lui … Torres (ha ha hi hi). Nu zic că nu au şansa lor – Atletico e absolut dezastruoasă când nu joacă pe Calderon (anul ăsta au luat 4 puncte din 15) dar va fi greu. Oricum, aş lua ca reper meciul lui Leverkusen cu Wolfsburg – trupă aflată pe val: dacă se dă repede gol putem vedea un over de toată frumuseţea. Griezmann, anyone?