Un rahat aurit – #BallondOr2014

0

FIFA a decis cine a fost crema sportului pe care îl păstoreşte, în 2014. Din păcate, ascunzându-se sub “voinţa populară“, FIFA s-a făcut de râsul curcilor cu această festivitate.

Începutul a fost în trombă: jucătorul expediat de Mourinho la PSG, gafeurul de bază al liniei defensive braziliene din semifinala de coşmar cu Germania, unicul David Luiz a prins echipa anului. Echipa anului = e unul dintre cei mai buni doi fundaşi centrali din lume! Ah, şi să nu ne oprim la detaliul că cea mai bună defensivă din lume – în opinia FIFA – e cea care a încasat 15 goluri la Mondialul din vară.

Au continuat cu trofeul Puskas, pentru cel mai frumos gol marcat, acordat pentru un voleu – frumos, ce-i drept, dar tot un voleu rămâne – dat de Rodriguez. Păi golul dat de domnişoara Roche are ceva mai mult decât un simplu voleu: are preluare, foloseşte ambele picioare. Ca să nu mai vorbim de golazzo dat de Van Persie lui Casillas! Anticipare, agilitate, perfecţiune în lovirea balonului. Cu capul, plutind, nu un şut de pe loc.

Non c’è due senza tre, spune italianul şi aşa au procedat cei de la FIFA în cazul trofeului pentru cel mai bun jucător din lume în 2014, Ballon d’Or 2014.

Pare-se că pentru ei golurile cu Getafe, Cordoba şi alte trupe de succes din La Liga sunt mai importante decât o Cupă Mondială. În scurt, au preferat un jucător care nu a făcut nimic memorabil în 2014, unuia care a fost determinant pentru naţională (care naţională a luat trofeul suprem) şi pentru echipa de club (care echipă de club a luat la pas Bundesliga).

Iar celor care şuieră printre dinţi “La Decima” le sugerez să revadă finala UCL: de nu era scăfârlia lui Ramos rămâneau cu şuieratul. Şi nu, nu (pseudo) Balonul de aur a dat pasa de gol.

Ronaldo-BallondOr2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.