Joga BONYto? Nah…

0

Evenimentul ultimelor zile e trecerea lui Wilfried Bony de la Swansea la City pentru un mănunchi de 25 de milioane de lire sterline plus ceva bonusuri (3 milioane, mai exact, dacă City ia toate trofeele la nivel naţional plus Champions League, da, da, etc…)

Pellegrini avea nevoie de un vârf în aceste momente pentru că alde Dzeko şi Jovetic nu fac faţă nivelului impus de chilian iar Aguero nu e făcut din titan ca să reziste toate cele 50-60 de meciuri ale sezonului.

Aşa că s-a gândit la golgheterul anului 2014 (calendaristic) în Premier League: un tip nu prea înalt dar undeva la peste 90 de kilograme, un “berbec” care pune la pământ majoritatea fundaşilor centrali – mărturie poate să depună mai noul său coleg, Kompany.

Tipul ăsta alături de agilul Aguero ar putea face o pereche tare de atacanţi pentru că sunt atât de diferiţi dar în acelaşi timp au însuşiri care se completează foarte bine.

Auspiciile unei afaceri bune pentru City, cu adevărat un tun pentru Swansea: în iulie 2013 au plătit vreo 12-13 milioane pentru el lui Vitesse Arnhem, un an şi jumătate mai târziu îl dau cu dublul sumei. Şi îmi aduc aminte că atunci când Laudrup l-a adus, cineva din conducerea lui Swansea era tare nefericit pentru că o astfel de achiziţie nu cadra cu profilul clubului (jucători necunoscuţi, luaţi pe sute de mii de lire şi vânduţi cu câteva milioane – nu multe).

Swansea a crescut.

Primul interviu al lui Wilfried Bony în calitate de jucător al lui Manchester City.