Ceea ce n-a fost rău dar nici foarte bine

0

Aşa grăit-a Simona Halep, întrebată fiind de ce a trimis-o pe Serena în semifinale, neachiesând astfel la un strămoşesc şi prea bine intrat în sânge blat. Apropo, asta a fost a doua întrebare pusă de “presa” strânsă la aeroport, la mini conferinţa de presă.

Sfârşit de sezon pentru tenismena favorită a minutulsiscorul.ro – şi ce sezon!

După un 2013 fulminant în care urcase de pe locul 47 până pe locul 11, Simona Halep trebuia să confirme în 2014 – cel puţin pentru a-şi păstra poziţia în partea superioară clasamentului WTA. Ceea ce a făcut cu brio, mai mult decât atât, urcând până pe 2 la un moment dat, chiar în coasta liderului Serena Williams. Iar finalul a fost unul excelent, cu prezenţa în Turneul Campioanelor şi finala contra Serenei. Asta după ce îi arsese în grupe o mamă de bătăiţă cum probabil nu mai luase de la juniori, cred.

Cât despre tevatura iscată de felul în care şi-a jucat Simona şansele în această competiţie, cred că Tolo pune punctul pe “J” ferindu-se de a trage concluzii sau a trimite scrisori deschise părinţilor, fraţilor, pamântului pe care calcă, aerului pe care îl respiră, etc

imageResize
foto de pe agerpress.ro

Restul fetelor

Revelaţia sezonului este Irina Camelia Begu care a sărit de pe 124 până pe 42. Parcurs constant la cam toate turneele la care a participat, 5 finale (3-2) astea ar fi ingredientele acestei spectaculoase ascensiuni. Dacă ne uitâm la traseul Simonei, putem spera că decembrie 2015 o va prinde pe Irina-Camelia în top 15?

Dezamăgirea sezonului vine de la Sorana Cîrstea care cade de pe 22 (în 2013) până pe 95 în acest moment. Mai rău, pentru ceva timp fata noastră a fost şi în afara top 100. O combinaţie nefericită între formă fizică slabă, desele căderi psihice şi o prea mare apropiere de Ana Ivanovic (şi tot ce reprezintă ea în afara terenului) se pare că este “reţeta” pentru această cădere. Schimbare de antrenor, schimbare de optică, iubi? 🙂

Uşoară ascenciune şi pentru Monica Niculescu – de pe 60 până pe 47. A început bine anul cu două sferturi la Shenzen şi Hobart plus participare bună la AUS Open dar apoi a lăsat-o mai moale. Semifinala de la Bucureşti şi turneul căştigat la Guangzhou au împins-o mai sus în clasament. Se vede treaba că îi plac turnele din China, aşa că poate nu ar fi o idee rea să se concentreze în zona aia (sunt vreo şase turnee WTA pe acolo).

Şi cu asta am terminat cu fetele de TOP 100 WTA, din păcate. Alexandra Dulgheru a căzut pe 103, iar Alexandra Cadanţu e pe tobogan – 246 ar fi poziţia actuală.

De ţinut un ochi pe:

– Andreea Mitu care încet – încet încearcă să intre în top 100 (acum doar pe 126 dar în ultimii 3-4 ani are traseu ascendent). Anul ăsta a avut 6 turnee ITF căştigate plus o altă finală pierdută – poate a venit momentul unor rezultate mai legate şi în turnee WTA.

Patricia Maria Ţig – o puştoaică de 20 de ani care a sărit anul ăsta de pe 808 până pe 245. În grafic – fata îşi propusese să între în TOP250 pentru a participa la US Open. Job done!