Piţi norocosul

0

Update: ne lasă Piţi, zice gsp

Acum că s-au mai aşezat apele peste meciul nostru cu Ungaria, putem să spunem:

– cu adevărat un meci al celor două reprize: una nouă, una vouă – pare să fi fost planul tactic al lui Piţi. I-am nenorocit noi în prima repriză (nu ştiu dacă ungurii au pasat de 50-60 de ori), ne-au liniştit ei în cea de a doua.

– faza din minutul 3 mi-a dat speranţe că vom scoate un rezultat bun. Golul mi-a întărit impresia. Varga era depăşit total de pasele lui Sânmărtean spre Raţ şi inerţia lui Dardai m-a făcut să cred că vom înclina terenul pe partea aia. Da’ de unde…

– Chiricheş nu trebuia să joace. Asta a fost clar pentru mulţi – din păcate printre ei nu s-a numărat şi Piţi. Chifle, gafe – în general o prestaţie sub limită, accentuată şi de folosirea pe un post mai puţin familiar. Faza aia cu Nikolics – când era să luam golul de 1-2 – e elocventă.

– repriza a doua a fost de coşmar. Cu fundul în poartă, la peşteală. Piţi zice că le-a spus să atace dar nu au mai putut fizic, parte din jucători confirmă dar mie îmi miroase a şopârlă. Dar chiar şi aşa: domnul antrenor, nu ştiaţi că potenţialul fizic al trupeţilor se întinde pe maxim 60 de minute? Să înţeleg că ştiai dar ai mers, oricum, la peşteală, fără un plan de avarie, fără vreo idee de a minimiza efectul “arderii rapide”?

– m-a frapat suita de faulturi făcute de Pintilii la Szalai (ce gentleman a fost arbitrul!) şi inerţia antrenorului nostru în a remedia problema. Golul lor a venit dintr-o lovitură liberă dată în urma unui astfel de fault, carton galben, posesie câştigată uşor de unguri, etc. Şi problema se putea remedia relativ uşor – mai detaliat aici.

– Ungurii sunt o trupă de toată jena (fotbalistic vorbind) şi stima, în aceeaşi măsură. Slabi, fără vreo valoare individuală, cu relaţii de joc încropite dar, de cealaltă parte, cu un antrenor care a vrut să rişte, care a văzut bine (mai bine, oricum, decât Piţurcă) jocul şi cu nişte jucători care au intrat să facă totul pentru a câştiga. Determinare.

Altfel, ne-am făcut de tot rahatul când e să ne referim la atmosferă:

– toată prima repriză s-au auzit numai bubuituri de mă simţeam pe poligonul de tragere nu pe un stadion.

– mă găndeam că dacă tot au primit bilete reduse la meci, galeriile vor răsplăti generozitatea lui Burleanu cu nişte coregrafii şi o susţinere de zile mari pentru naţională. Ei aş…

– cafturile, gazele lacrimogene, scaunele aruncate – toate astea sunt suficiente motive pentru FIFA UEFA de a ne obliga să jucăm următorul meci cu casa închisă. Închisă de tot.

De ce este norocos Piţi: grecii şi-au legat singuri şireturile cu acest 1-1 scos în Finlanda. Rămânând la ipoteza că ei sunt principalii noştri contracandidaţi la locul I, putem spune că “am făcut aceleaşi puncte ca ei – deci suntem în grafic”. Totul este să nu cumva să plângem în pumni după cele 2 puncte pierdute sâmbătă.

(sursa foto)