H – Day: România v Ungaria

0

Oricum ar fi, meciurile cu Ungaria reprezintă cheia de boltă a existenţei naţionalei noastre. Probabil că dacă Ungaria nu ar fi existat, ar fi trebuit inventată.

Meciul de diseară ne prinde în postura de favoriţi clar la victorie, pe o trasă excelentă deschisă de golul lui Marica din Grecia. De batem, ne înfigem tare în primul loc şi putem să luam câteva lecţii de franceză.

România: În toate formulele de start pe care le-am văzut apare Chiricheş, fie pe dreapta, fie în centru. Eu sper ca băiatul să nu joace (motivele aici) şi cred că aşa va fi atâta timp cât Satana a zis: “Sunt posturi asupra cărora nu m-am decis în privința primului 11, precum cel de atacant și de fundaș dreapta.” La fel, în toate variantele apare acest Hoban – pereche cu Pintilii – … nu se lasă Piţi. În faţă e dilemă mare – fiecare variantă avea alt vârf. Vestea bună că în toate variantele apare numele lui Sânmărtean.

Ungaria: Pinter a jucat 3-4-3 cu Irlanda de Nord şi s-a fript. Noul antrenor, Dardai, e la cota zero ca antrenor al unei echipe mari dar se pare că vrea să compenseze prin tupeu şi gargară. Declară că va ataca pe toate planurile dar cred că se pregăteşte de un 4-5-1 curat, acoperit de un mai vandabil 4-2-3-1. Odată cu revenirea lui Szalai tactica poate fi ajustată pentru un “mingea pe el şi vedem ce iese” – mai ales pentru meciurile din deplasare. Dzsudzsák e o altă piesă importantă a lor (fost PSV, Anzhi-perioada bănoasă şi acum Dinamo Moscova) un stângaci bunicel. Egalul ar fi de aur pentru ei, în acest context – o a doua înfrângere i-ar cam scoate de pe traiectoria EURO2016.

În mod normal, victorie România – naţionala asta chiar şi peticită e peste ceea ce au strâns ungurii sub steag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.