Ce am văzut în prima zi de #ChampionsLeague

0

– Dacă te uiţi la lotul accidentaţilor de la Borussia Dortmund, mai că faci de un prim 11 redutabil. Şi cu toate astea, nemţii au fost cu o clasă peste ameţiţii lui Arsene.  I-au întors cum întorci clătitele în tigaie iar cele 2-3 şanse pe care le-a avut Welbeck nu fac decât să arate de ce l-a dat United.

– După un cincinal lipsă din Champions League, Liverpool a tras băţul cel mai lung: a început campania 2014-2015 cu cea mai slabă echipă din actuala ediţie. Slabă pentru noi, rock-solid pentru “stelarii” de la Liverpool. A fost nevoie de un luft “Moţi”® şi de generozitatea arbitrului sloven pentru o victorie super/ultra chinuită.

– terifiant meciul de la Monaco! Nemţii au dominat tot meciul, i-au tocat metodic pe franţuji însă le-a lipsit simţul găurii. Simţ pe care francezii îl au din plin – au marcat la singura fază de poartă pe care au avut-o.

Tevez. Vestitul Tevez a reuşit să marcheze şi el, din nou, în UCL. Ultima oară când o făcuse era – coincidenţă! – în sezonul 2008-2009 când presta în solda lui Man United. Better later than never.

Bayern a arătat că rămâne o trupă extrem de tare: cu echipa a II-a a dominat lejer meciul cu campioana Angliei. Concluzia a tras-o – elegant! – dom Profesor Boateng, direct în plasa laterală. Broken HeART!

Jerome Boateng Bayern Munchen Manchester City

– Abramovic a făcut un pustiu de bine pentru concetăţenii de la Gazprom şi i-a pus în pole position pentru locul II al grupei. Aş vrea ca Jose şi ciracii să piardă “miraculos” şi la Lisabona – nu de alta dar să fie circul complet.

– Scorul primei etape este acest 6-0 administrat cu seriozitate de Porto lui BATE Borisov. Pe aproape, în această competiţie, a fost AS Roma – mult timp peste Porto ca număr de boabe băgate. Caftul din tribune le-a mai luat din concentrare aşa că Porto a câştigat întrecerea pe final.

– Petardele acestei etape au pleznit la Atena – unde Atletico s-a făcut de baftă -, la Lisabona – unde ruşii lui AVB au dat lovitura -, şi la Londra – vezi mai sus. Petarde zic pentru că nici una nu poate fi numită bombă.