Premiere League / primele 5 etape

1

Premiere League a ajuns la etapa numărul 5 – şi ce etapă!

Cu adevărat câştigătoare a acestei etape este Arsenal, ea capitalizând – 3-0 la Villa – chiflele pe care le-au dat restul elitei EPL.

Liverpool a deschis sâmbătă cu o înfrângere la Londra în faţa lui West Ham, trupă care până atunci pierduse ambele meciuri pe care le avusese acasă. Lipsa lui Sturridge e mai importantă decât îşi închipuia Rodgers şi clar mai mult decât îşi doreşte Balotelli.

Ziua de duminică a fost ceva excepţional, una dintre zilele alea care ne aduc aminte ce fel de fotbal se joacă în insulă şi ce impredictibilă este Premiere League.

Balul a fost deschis de Manchester United, cu un meci care se anunţa lejer: la noua promovată Leicester. Şi aşa a fost până spre minutul 60 când United avea 3-1. Au urmat apoi cele mai urâte 20 de minute din viaţa lui Van Gaal, 20 de minute în care Leicester a marcat de 4 ori, întorcând rezultatul la un şocant 5-3. Cu o apărare praf şi pulbere, Van Gaal e sub o presiune din ce în ce mai mare. Uneori, 160 de milioane de lire cântăresc greu de tot.

În acelaşi timp cu United, Tottenham se făcea de baftă în faţa lui West Bromwich, o trupă care de abia făcuse 2 puncte. Şi totuşi, Chiricheş nu a ieşit omul meciului. Un pic de criză şi pentru Pochettino deşi începuse bine campionatul, cu două victorii.

Pe seară, a venit rândul lui Everton să o dea de gard în faţa lui Cristal Palace la capătul unui meci aspru şi spectaculos. 2-3 şi Martinez trebuie să o ia de la capăt – de abia ce îşi trăsese sufletul după setul luat de la Chelsea.

Închiderea a fost egalul dintre City v Chelsea – un meci frumos doar datorită gazdelor. City a vrut să joace fotbal, şi a jucat, Chelsea a vrut să stoarcă punct/puncte de pe Etihad şi oarecum a reuşit. Din nou, Chelsea se profilează ca echipa care va da cele mai penibile şi urâte meciuri, indiferent de competiţia în care se prezintă. Şi ce putea să fie mai cinic, mai acru pentru acritura de Mourinho decât să piardă victoria (muncită din greu în tranşee) printr-un şut al “măselei stricate” aruncate cu deferenţa de pe SB: nea Lampard i-a scos două puncte din sacoşă lui Jose, spre fericirea multora.

După 5 etape Chelsea conduce lejer clasamentul, urmată de Southampton, Villa şi Arsenal. City – 6, Spurs – 9, Liverpool – 11, United – 12 – cam amestecate treburile în EPL.

Premiere League Leicester Man United