World Cup 2014 / Ziua 20 – part I

0

8 echipe, 8 meciuri rămase la #worldcup2014.

Diseară intrăm în sferturile World Cup 2014, cu primele două meciuri.

Franţa v Germania.

Ar fi a patra întâlnire la Mondiale între cele două trupe şi deşi peste tot se folosesc cuvinte de genul “istoric”, “şoc”, etc aş zice că aceste meci este departe de o întâlnire cu adevărat spectaculoasă.

Franţa e o altă echipă sub conducerea lui Deschamps şi după parcursul aproape perfect avut până acum, au început să tragă nădejde la “the big thing”. Ce mă face să cred că va fi altfel: au avut nevoie de un penalty şi eliminare pentru a trece de “hondurieni”, nu au putut marca Ecuadorului, s-au distrat cu ElectroGaz Ursuleşti (alt nume pentru naţionala Elveţiei din 20 iunie). Deci mult mai dificil decât poate o arată rezultatele. Iar în optimi au tras tare să bată Nigeria, într-un meci băşit, fără nici o sclipire şi doar după ce a intrat Griezmann.

Germania a pierdut o singură dată în ultimele 30 de meciuri (2 egaluri) şi se prezintă la meci din poziţia de uşoară favorită. Zilele trecute era ceva mai favorită dar zvonurile cu gripa care a măcinat lotul nemţilor a adus cotele aproape egale (2.8-GER v 2.87-FRA). Parcursul la acest Mondial a fost fluctuant, de la entuziasmanta victorie împotriva amărâţilor de portughezi, la chinuiala patetică din optimea cu Algeria. Întrebarea mea este dacă Low va renunţa la ideile lui Pep şi îl va trimite pe Lahm în dreapta sau va continua cu Lahm ca mijlocaş defensiv şi cu Boateng (Großkreutz) pe dreapta – dacă Hummels poate intra. Meciul trecut, fără Hummels, apărarea lor a fost extrem de fragilă şi asta l-a incomodat vizibil pe Ozil (hohoho). Apropo de Ozil, probabil e ultima lui şansă să arate că merită să fie titular (daca va fi) pentru că altfel nu văd de ce Schurrle ar mai rămâne pe bancă.

O bună parte din meci se va decide în banda Howedes v Valbuena. Francezul e cel mai bun şi constant jucător al lor şi va pune presiune mare pe neamţ, neamţ căruia îi place să urce. În zona aia mai operează Pogba, Debuchy şi Kroos, Goetze (Ozil). Ar trebui să fie înteresant. Altfel, vom fi cu ochii pe Benzema căci dacă Low decide să o ardă iar cu experimente va fi o pâine de mâncat. De cealaltă parte, dacă îl vedem pe Morarul nostru favorit începând în bandă, atunci ne aruncăm banii pe el ca marcator.

Aş vrea să cred că vom avea parte de un meci interesant ca cel din care avem această fotografie.