World Cup 2014 / Ziua 19 + 20

0

Ziua 19 a fost ziua în care Europa a întâlnit America (cu reprezentante de pe ambele continente).

Ce am văzut.

Ziua 18.

– Europa a ieşit învingătoare în faţa Africii dar felul în care a făcut-o a fost unul patetic.

Franţa a turat pe toate părţile în faţa Nigeriei dar doar Valbuena a fost la … înălţime, dacă îmi permiteţi exprimarea.

– Am văzut clar că Franţa nu are soluţii în faţa unei echipe care se apără, în primul rând. Doar elveţienii au încercat un joc aventuros în faţa lor şi au sfârşit în genunchi. Honduras, Ecuador şi Nigeria au jucat foarte defensiv şi francezii au avut nevoie de multă baftă ca să bată (cu Ecuador nici măcar nu au reuşit).

Germania a fost luată la palme de Algeria şi nu a fost departe să se vadă condusă (şi probabil eliminată). Apărarea – Boateng, Mertesaker – a fost deplorabilă şi a tras în jos mai toată echipa. Ozil a fost petarda meciului dar aşa cum a prevăzut amicul Radu, a dat boaba de final şi se poate uita cu coada ochiului în oglindă.

– Ambele echipe africane au fost la înălţimea optimilor World Cup 2014.

[su_spacer size=”30″]

Ziua 19.

– Hitzfeld a reuşit să îl izoleze pe Messi şi jumătate de meci era rezolvată pentru elveţieni. Păcat că Shaquiri nu a reuşit să rezolve şi cealaltă jumătate.

Argentina e extrem de dependentă de Messi şi asta îi va costa scump în următorul meci. Dacă Belgia reuşeşte să îl închidă pe Messi, nu cred că Lukaku sau Origi vor fi iertători.

Belgia v USA a fost cel mai frumos meci de la World Cup 2014, până acum. Un 0-0 intens, mai intens decât cel dintre Brazilia şi Mexic, continuat cu 30 de minute de prelungiri absolut încântătoare.

– Imperial a fost Tim Howard în meciul de aseară. De 39 de ori a tras Belgia spre poartă (17 cadrate) şi omul ăla a fost SuperMan acolo. Şi datorită lui USA a intrat în prelungiri, sau mai degrabă, DOAR datorită lui au împins meciul în prelungiri, pentru că în 90 de minute USA nu a reuşit să lase impresia că ar putea câştiga. Belgia a fost mai tot timpul în control.