World Cup 2014 / Ziua 25

0

The DAY has come.

Ce am văzut.

Un terci numit Brazilia versus o trupă relaxată, cu un picior pe scara avionului. O echipă mai impotentă ca cea a Braziliei de aseară – mai rar. Şi a fost doar 0-3 pentru că trupeţii lui Van Gaal au considerat mondialul încheiat în momentul în care Romero l-a parat pe Sneijder. Nimic de spus despre meciul ăsta – cred că brazilienii îşi doresc acum să uite definitiv că au organizat World Cup 2014.

Ce vom vedea.

Cea mai jucată finală din istoria World Cup, Germania v Argentina e la episodul 3, scor 1-1 până acum.

E meciul numit “echipa” v “echipa unui jucător”. Germania, ca de obicei acţionează ca o echipă, ca o structură mai mult sau mai puţin definită, pe când Argentina a fost cam tot timpul echipa unui jucător, fie că s-a numit el Maradona sau, zilele astea, Messi.

Low va intra cu primul 11 clarificat încă din sferturi – aici nu prea avem dubii. Până la urmă, trupa a jucat din ce în ce mai bine şi nemţii speră că vârful de formă să fie în această seară (lacrimi din tribuna braziliană). Sabella însă are ceva probleme la selecţie. Se aude că Di Maria îşi va reveni şi va putea participa însă va renunţa Sabella la Perez, un jucător mai disciplinat tactic, în condiţiile în care Khedira, Kroos stau în faţa lui nea Mascherano şi Biglia?

Triunghiul Khedira – Kroos – Scheweini a jucat excelent în ultimul timp şi aici va fi un punct în care se va juca meciul: în faţa lor stă Biglia şi Mascherano, cu Messi în vârf. Cum Messi va fi în sarcina lui Schewini (parţial şi pentru că lui Messi îi place să se ducă în dreapta) simplificăm şi avem Kroos – Khedira v Biglia – Mascherano. Dezechilibrat total.

Şi cu un ochi la prestaţia Germaniei din meciul cu Brazilia, nu pot să nu mă gândesc cu atenţie la partea stângă a apărării Argentinei, acolo unde va fi Muller: Rojo. Un om cărui îi place să urce şi să mai încerce pase cu Lavezzi. Acum, fie va face aşa şi Morarul nostru favorit va avea spaţii mari de manevră, fie va sta la cutie şi atunci Lavezzi va fi izolat. Dacă joacă Perez – Lavezzi va face schimb de locuri cu acesta în benzi, aşa cum au făcut în meciul cu Olanda, dar dacă intră Di Maria – nu îl văd bine (pe Lavezzi).

Germania e lejer favorită şi pentru noi ar fi o surpriză să se termine egal. Chiar şi cu aşa-zisa ermetică apărare a Argentinei – nemţii joacă altceva, la un nivel superior. Şi mă tem că Messi nu le mai ajunge aşa cum le-a ajuns în meciul cu … Iran.