World Cup 2014 / Ziua 20 – part II

0

După bășina de meci dintre Franța v Germania, trecem la cel de-al doilea sfert de finală de la World Cup 2014.

Brazilia v Columbia.

Aceste două trupe nu s-au întâlnit niciodată până acum la un turneu final de Campionat Mondial. Mai mult, Columbia încă nu a bătut Brazilia în ultimele 10 meciuri (0-5-5). Dar mai important mi se pare că Brazilia a bătut ultima oară Columbia acum 11 ani, în calificările pentru Mondialul din Germania – şi aia a fost o victorie scurtă, 2-1.

Brazilia este favorita de serviciu la fiecare Mondial, cu atât mai mult la acesta, unde este gazdă. Însă nimic din ce au jucat până acum nu îi pune în fața altor naționale, ba dimpotrivă. La ultima mare competiție câștigată, Neymar juca undeva în bandă, cu Oscar central, formulă în care Brazilia a fost imbatabilă. La acest Mondial, Neymar a jucat în centru, Oscar în bandă și Brazilia a cam dezamăgit. Schimba omul de pe bancă? Devine Brazilia o echipă sau rămâne Brazilia lui Neymar?

Columbia are un Mondial de vis. Patru victorii din patru meciuri, singura echipă care a trecit la pas prin optimi. E singura echipă, dintre cele opt, bine echilibrată apărare-atac cu un nr. 10 aflat într-o formă de zile mari. Stilul lor de joc e extrem de periculos pentru așezarea Braziliei.

Sper într-un meci un pic, măcar un pic, mai bun decâ ce am văzut de la 19.00.