World Cup 2014 / Ziua 9

0

Ieri a fost ziua când Rooney a marcat primul său gol la Mondiale. Şi ziua când Suarez i-a dat o palmă grea peste bot lui Roy Hodorogson.

Ce am văzut

– Coasta de Fildeş a făcut un meci bunicel cu mult lăudata Columbie. Din păcate pentru ei, labilitatea psihică şi puţinele cunoştinţe tactice pe care le-au asimilat nu le-a oferit posibilitatea de a câştiga un meci pe care l-au dominat, pe alocuri cu autoritate.  Şi cu ocazia acestui meci ne este clar: Columbia este o echipă doar de contraatac. Puşi în poziţia să atace şi-au arătat limitele.

– meciul serii a confirmat: un meci frumos, tensionat (şi de declaraţiile de dinainte), tranşat de uruguayeni prin două contraatacuri de manual. Anglia a fost echipa mai bună aseară, dar că să fie de acord şi tabele de marcaj cu asta ar cam trebui să o bagi în aţe. Nu să dai în vinclu de la 1 metru, nu să tragi telefonat în portar. Diferenţa a făcut-o vestitul simţ al găurii: Suarez a nimerit-o cu ochii închişi, Rooney, Sturridge – nici dacă îi ţineai de mână.

– Perechea de fundaşi centrali ai Angliei ar cam trebui să îşi depună demisia. Suarez i-a intors ca pe clătite în momentele când Uruguayul a atacat.

– Stevie G. are un an de coşmar: după ce şi-a îngropat echipa de club a trecut la cea naţională.

– Păcat că arbitrajul s-a dat în petec cu menţinerea lui Diego Godin în teren (de neînţeles decizia) plus cele 15% acordate Uruguay-ului.

– Probabil că Japonia ar fi dat orice să nu îl elimine pe grec. Odată rămaşi în 10, grecii au pus mâna pe cazma şi japonezii au turat în gol tot meciul. Slab şi dezolant.

uruguay-anglia-world-cup-2014

Ce vom vedea

Italia v Costa Rica. Italia nu cred că vrea egal, Costa Rica nu ar zice nu. În actuala configuraţie, Chielinni nu vrea să se vadă cu Suarez ştiind că dacă pierde sunt out. Aşa că Italia va presa pentru un izbăvitor 1-0, 2-1. Costa Rica e echipa surpriză la Mondial dar să nu uităm că în acel meci Uruguay a fost ceva între FC Oneşti şi Electrogaz Aninoasa.

Elveţia v Franţa. Elveţia s-a chinuit cu Ecuador, Franţa cu Honduras. Un meci pe muchie de cuţit în care un egal nu ar fi rău pentru Franţa. Miza este locul I – locul II ar însemna o întâlnire privată cu Messi şi Kun Aguero. Hitzfeld v Deschamps. Tricky.

Honduras v Ecuador. Meci pentru locul III, ambele au arătat că se pot apăra eroic. Diseară vor trebui să arate că ştiu să o bage în aţe. Hondurasul e fără Palacios – mare pierdere pentru ei. Au jucat un amical în noiembrie 2013, 2-2 cu două roşii. Va fi încins şi la noapte, cartonaşe şi o victorie a Ecuadorului.