World Cup 2014 / Ziua 8

0

Ieri a fost ziua când tradiţia s-a confirmat: campioana en-titre iese din competiţie încă din faza grupelor. Anul ăsta: Spania.

Ce am văzut

Australia a făcut un meci de povestit copiilor. A condus pe tabelă, a dominat bucăţi bune de meci şi nu a arătat că s-ar preda nici măcar o secundă. Impresionantă prestaţie

– După Spania – Olanda o grămăjoară de comentatori s-a grăbit să îi felicite pe cei de la Man United pentru achiziţia lui Van Gaal. Eh… după meciul ăsta am impresia că grămăjoara s-a cam rărit. Dar mai sunt meciuri 🙂

– Meciul serii a fost de fapt o altă (dacă mai era nevoie) confirmare a faptului că ţăcăneala Spaniei e istorie. Crispaţi şi încremeniţi în proiect, spaniolii au fost nimiciţi de nişte chilieni meticuloşi. Nimic deosebit dar îndeajuns pentru relicvele Spaniei.

– Del Bosque a considerat că Xavi (cel degrabă plecat de la Barcelona) şi Pique nu fac faţă. Şi totuşi, văd că Iniesta a fost cel mai important om al spaniolilor când este să vorbim de faze de atac. Nu Pedro. Nu Torres. Altfel, vreţi să vorbim despre Casillas?

Croaţia a ras Camerunul cam cum ne bem noi cafeaua dimineaţa: prima înghiţitură e cam aspră dar apoi totul e în regulă şi chiar plăcut.

 

Ce vom vedea

Columbia v Coasta de Fildeş. Columbienii au un 3-0 cu grecii dar, în opinia noastră, puţin elocvent. Vor avea un meci dificil cu Drogba and friends mai ales că Bony / Gervinho / Kalou sunt din altă găleată faţă de Samaras / Gekas. Nu îi văd să piardă pe cei ce împart hotelul cu legenda Drogba.

Anglia v Uruguay e meciul serii. Un egal nu prea le avantajează (ok, poate puţin pe Anglia dar totuşi ultimul meci cu Costa Rica nu e căştigat avant la lettre). Uruguay este fără titularul postului de fundaş stânga, şi se aude că nici Lugano (căpitan, perechea lui Godin) nu va juca. Anglia a stat bine in teren cu Italia, a avut faze de poartă. Rooney a jucat mai slab cât a stat în stanga dar apoi, mutat spre centru, a dat satisfacţie. Probabil aşa va juca azi, mai in centru, sau nu va juca titular. Uruguay stă bine (ca nume) de la mijloc în sus însa în apărare sunt foarte lenţi. Campbell a facut instrucţie cu ei şi tinerelul e cam pe profilul lui Sturridge. Mai este elementul Suarez: îl bagă dar nu a mai jucat un meci competitiv de o grămadă de timp. Mă tem că toate pasele colegilor vor fi către el – e vedeta, nu? – şi Cavani va rămâne de multe ori doar cu alergatul. Dacă e să ne luăm după ce am văzut – victorie Anglia.

Japonia v Grecia. Japonezii sunt uşor favoriţi aici. E un meci interesant: fie vom vedea un meci plin de erori şi comicării fie (în funcţie de rezultatul meciului COL v IVR) unul al naibiii de încins. Grecii nu ar trebui scoşi din discuţie dacă aveţi chef de pariat pe meciul ăsta.