World Cup 2014 / Ziua 18

1

E ziua Europa vs Africa.

Singurele două echipe africane rămase în cursă dau piept cu două naţionale europene de top.

Ce am văzut.

– chinuiala Olandei cu Mexicul a ţinut multă lume cu sufletul la gură. Olanda are mulţi suporteri la noi şi imediat după penalty-ul scos de Robben s-a auzit un urlet de uşurare de pe cam toate terasele. Plus răcnete sporadice “Robben este un geniu!”, “E tare de tot Robben ăsta!”, şamd

– se discută mult despre dacă a fost sau nu penalty dar din punctul nostru de vedere discuţiile sunt inutile: a fost.

– sistemul cu 3 fundaşi şi-a făcut treaba cu Van Persie. Deşi nu putem spune că a jucat prost, Van Persie a fost mai mereu izolat – Robben ca de obicei mult în stânga iar Sneijder tot cobora spre mijloc pentru a-şi lua mingi – şi de aici schimbarea lui cu Huntelaar.

– Costa Rica face istorie întrând în primele 8 echipe ale lumii. Trupă tânără şi arţăgoasă, au scos sufletul din mai vârstnicii greci.

– Grecii au de ce să se dea cu capul de pereţi: aproape jumătate de meci au jucat cu un om în plus şi nu au reuşit să tranşeze disputa în favoarea lor.

– Costaricanii au fost mpecabili şi la panalty-uri: 5 din 5 – sânge rece şi eficienţă.

 

Ce vom vedea.

Franţa v Nigeria. Franţa pare o echipă aflată pe val dar dacă scoatem din calcul măcelul administrat Elveţiei vedem că de fapt franţuzii au avut nevoie de un penalty şi eliminare ca să bată Hondurasul (pe “hondurieni”, mai exact! 🙂 ) şi nu a reuşit să treacă de Ecuador – cea mai slabă naţională a Americii de Sud. Probabil mici probleme când întâlnesc naţionale din afara Europei. Nigeria a ieşit uşor din grupa Argentinei, în meciul direct reuşind să stea deasupra Bosniei. Pare un meci uşor pentru francet’zi. Pare. Noi zicem că va fi ceva deranj în apărarea Franţei – încă netestată de un atac mai serios, gen Emenike, Odemwingie.

Germania v Algeria. Un meci de sens unic, nemţii sunt cam într-a treia şi momentul vine bine pentru a trece intr-a patra. Algeria este o trupă tare dar cam naivă pe faza defensivă – au luat gol / goluri în fiecare meci. Ar fi o mini surpriză dacă nemţii nu acoperă linia de 1.5.