World Cup 2014 / Ziua 13

0

Ce am văzut

Grupele A şi B şi-au stabilit ierarhiile: Brazilia şi Mexic + Olanda şi Chile merg în optimi în distribuţia Brazilia v Chile (28 iunie) şi Olanda v Mexic  (29 iunie).

– până la urmă acest 4-3-3 oferit de Van Gaal lui Sampaoli şi-a făcut treaba şi a scos un 2-0. Nu a fost chiar lejer, Chile a avut de departe posesia (68-32) dar ineficientă (un singur şut pe poartă). Posesie deliberat cedată de Olanda care a preferat un meci de aşteptare, măcinând cu răbdare şi ultimele rezerve de energie ale chilienilor. Şi apoi şi-a intrat în rol Robben. MVP-ul partidei, cum altfel? 🙂

– Australia v Spania a fost un meci de vacanţă. Australia nu a tras nici un şut pe poartă – nici măcar o fază mai acătării nu a avut. Spaniolii, cu moacele plouate, au încercat să facă spectacol (vezi golul 1) şi dacă a marcat până şi Torres vă daţi voi seama cam cum s-a apărat Australia…

– Croaţia v Mexic a fost un meci extrem de încins şi alert. Până prin minutul 55-60 meciul a fost împărţit frăţeşte de cele două echipe, perioade de dominare (cu un pic de avantaj pentru Mexic). După, Mexicul a pus presiune din ce în ce mai mare, marcând până la urmă prin Rafa Marquez. Acolo s-a rupt meciul, croaţii căzând iar mexicanii zburdând – a dat gol până şi Chicarito! Meritată calificarea Mexicului.

– Ceva picături de sudoare au apărut când Matip a făcut 1-1 cu Brazilia dar Neymar – de acum veşnicul, singurul – a venit cu şerveţelul. A marcat şi Fred (e bine nea Scolari?) + Fernandinho, şi Brazilia iese binişor din grupă.

Ce vom vedea.

Italia v Uruguay. Cele două trupe au fost trimise la podea de o Costa Rica muncitoare şi extrem de vivace şi acum se văd nevoite să se bată pentru locul II. Uruguay nu are altă şansă în afara victoriei, Italia s-ar mulţumi şi cu un egal.

Cum în faţa îi va sta perechea Cavani Suarez, Prandelli ar putea juca cu 3 fundaşi, Chiellini, Bonnuci, Barzagli (cam cum a jucat în preliminarii cu Cehia), mai ales că prestaţia lui Cheillini în faţa laui Campbell a fost uşor dezolantă. Pivotal pentru jocul Italiei, Pirlo se bazează că va fi susţinut (şi acoperit) de Marchisio şi Verratti. Mediocru în cele două partide la Mondiale, Balotelli va fi din nou titular beneficiind de forma şi mai slabă a celorlalţi atacanţi din lotul Italiei.

Odată cu reintrarea lui Suarez, Tabarez a schimbat de la 4-4-2 la 4-3-3, cu Lodeiro în spatele celor doi. Maxi Perreira e suspendat şi încă nu se ştie dacă Lugano va intra. De urmărit Rodriguez – omul a făcut un meci excelent împotriva Angliei.

Ambele au slăbiciuni în apărare, însă pe faza ofensivă Uruguayul stă mai bine – cel puţin pe hârtie. Italia va presta în funcţie de cum va juca Pirlo. Ar trebui să vedem ceva goluri şi cartonaşe.

Costa Rica v Anglia. Cu bagajele la aeroport, englezii caută să repete figura făcută de spanioli ieri. Numai că în faţă le stă energica Costa Rica, cu al ei sistem “Bielsa”. După cum se aude, Hodorogson va face permutări în echipă şi e posibil să nu îl vedem nici pe Rooney în formula de start. Costa Rica e la un pas de a căştiga grupa şi a-şi asigura un meci relativ uşor în optimi – ceea ce îi va duce în sferturi, performanţă istorică pentru ei. Un egal le ajunge.

Columbia v Japonia. Columbia e aproape calificată de pe primul loc – chiar dacă iau bătaie de la Japonia la un gol diferenţă, ar trebui ca Drogba and friends să introducă de vreo 4 ori mingea în poarta Greciei. Columbia cred că va încerca să menţină un ritm mai relaxat al meciului pentru a evita o suspendare, accidentare sau oboseala. Cum Japonia este o echipă cu posesie dar posesie lentă şi fără finalitate, s-ar putea să le iasă columbienilor. Asta dacă nu îi i-au tare pe japonezi ca să dea satisfacţie presei din Columbia care deja visează la Cupa Mondială. Caz în care…

Grecia v Coasta de Fildeş. Grecia trebuie să bată şi e calificată. Şanse ar fi atâta timp cât Zokora este suspendat iar fraţii Toure trec printr-o perioadă dificilă (de altfel au şi fost plecaţi acasă pentru câteva zile). Cu Gekas în frunte şi cu Karagounis în locul suspendatului Katsouranis, grecii vor fi nevoiţi să se arunce. Am putea vedea un meci foarte deschis, cu multe goluri.