World Cup 2014 / Ziua 10

0

După partida de aseară pot zice cu lejeritate că bomba la care făceam referire aici este doar o petardă puturoasă.

Ce am văzut.
– sistemul”Bielsa” din care se inspiră majoritatea naționalelor de peste ocean se pare că va fi noul tiki-taka, fotbal total, etc. Cea mai de seamă victimă a acestui sistem a fost Italia – până acum.
– indolența proverbială a lui Balotelli i-a privat pe italieni de 1-0 și posibilitatea unui meci mai liniștit.
– nici “arhitectul” nu s-a simțit bine, puține pase luminoase și destul de anemic în joc. Vizibil incomodat de densitatea mare de costaricani pe m2.
– Prandelli a încercat prin schimbări să lățească terenul dar tot ce a băgat a arătat o crasă lipsă de formă
– un măcel cu accente tragi-comice am putea spune că a fost acest Elveția v Franța. Francezii pur și simplu au pulverizat o națională de top 10 FIFA.
– antologică faza de final, cu golul neacordat pentru că “fluierase înainte”.
– fiert în suc propriu la primul meci, Giroud a dat în clocot în acest meci: a scos un adversar de pe teren, a dat gol, a pasat, a făcut tot ce trebuie să facă un vârf pe teren. Un meci excelent pentru el.
– umiditate de peste 80%, gazon umed, două echipe limitate tehnic: ingredientele perfecte pentru un dogfight de calitate. Și așa a și fost, cu mențiunea că Ecuadorul a avut un incisiv mai ascuțit: E. Valencia.

20140621-152051-55251535.jpg

Ce vom vedea

Argentina v Iran. Alt meci cu sens unic. Iranul s-a închis bine și a scos punct din meciul cu Nigeria. Argentina s-a chinuit un pic cu Bosnia dar mutarea lui Sabella, cu Higuain pus să tragă un fundaș central după el, a dat roade. Probabil Argentina va câștiga ambele reprize. Mă uit și la linia cartonașelor 🙂

Germania v Ghana Ghana a fost batută de o US mai atletică și mai disciplinată tactic și în momentul ăsta șansele lor la ceva sunt aproape nule. Se vor agita o perioadă până când Muller va începe să macine. Dacă nu cumva îi vor lua nemții tare încă de la vestiare.

Nigeria v Bosnia. Nigerienii s-au chinuit în van să desfacă apărarea lui Queiroz. Bosnia a jucat destul de bine meciul cu Argentina. Ar putea fi un meci încins doar în măsura în care bosniecii îl vor face așa. Altfel, Bosnia ar trebui să se impună, poate cu handicap.