World Cup 2014 / Ziua 7

0

Ieri a fost ziua Mexicului. Şi a lui Ochoa.

Ce am văzut

– primul meci al echipei considerată a fi surpriza plăcută a Mondialelor a fost un fâs. Din punctul lor de vedere. Algeria a stat bine pe picioare, a marcat (my bad), şi a făcut în aşa fel încât Belgia să arate ca o echipă oarecare. Greşeală de selecţie pentru Wilmots, din fericire pentru el reparată pe parcurs. Fellaini (rezervă la o echipă de locul 7 din EPL) întoarce jocul cu gol şi prestaţie de ansamblu.

– Ce ar fi trebuit să fie o demonstraţie de forţă la Fortaleza, s-a dovedit a fi meciul care a săltat-o pe Brazilia de la 3,75 la 4,5 cotă pentru câştigarea Cupei Mondiale.

– Mexicul a jucat excelent cam tot meciul, puţinele momente în care Brazilia a fost la comandă erau cele în care mexicanii îşi trăgeau sufletul. Şi când chiar au fost depăşiţi, Ochoa a fost exact pe direcţia mingii. Eu zic că băiatul ăsta şi-a găsit club după meciul de aseară.

– Nu ştiu ce legături trainice are Scolari cu Fred dar cred că la Mondialul ăsta pe mâna lui va muri.

– Unul dintre cele mai frumoase şi intense meciuri de la acest Mondial. Da, un 0-0.

– Coreea a dominat uşor prima repriză dar ruşii au fost cu ocaziile mai clare. Oricum un meci flasc, ca şi comentariul care l-a însoţit. A doua repriză a fost o copie a primei cu menţiunea că Rusia a fost mai împiedicată iar Coreea mai insistentă. Chifla lui Akinfeev şi bâlbîiala apărării coreene au făcut ca meciul să aibă două goluri. Slabe trupe.

Akinfeev-Russia-Koreea-worldcup-2014

[su_spacer size=”40″]

Ce vom vedea

Australia v Olanda. Un nou meci cu sens unic. În mod normal, tehnicii olandezi ar trebui să se joace puţin cu puternicii australieni şi să închidă mai apoi meciul pentru a nu se consuma prea tare. Un amănunt: niciodată în istorie Olanda nu a bătut Australia (2 egaluri şi o înfrângere).

Spania v Chile e meciul zilei. Meci capital pentru spanioli care se află la 90 de minute de a traversa Atlanticul înapoi. Chile are şi varianta egalului – sunt ca şi calificaţi având un avans de 6 goluri. All in pentru spanioli şi de asta îmi este teamă că nu prea le va ieşi. Meciul se va juca la un 24 de grade şi 76% umiditate, iar 90 de minute pot fi foarte lungi pentru foarte mulţi jucători spanioli.

Camerun v Croaţia. Intră Mandzu, intră se pare şi Pranjic ceea ce va aduce linişte pe banda stângă şi putere sporită în faţă pentru croaţi. Camerunul va fi fără Eto’o – importantă pierdere pentru ei. Croaţii sunt favoriţi şi probabil vor merge şi în handicap.