World Cup 2014 / Ziua 4 – part 1

0

Plastic, am putea spune ca e ziua de după detonarea primei bombe.

Ce am văzut

– ne-o fi luat grecii calificarea la Mondiale dar nici Piţi nu a fost mai prejos: le-a luat tot norocul. Columbia a demolat autobaza Greciei dar putem spune că grecii au avut un ghinion teribil. Cum se zice, le-a cam lipsit simţul găurii. Altfel, Columbia a arătat din plin de ce a terminat pe 2, după Argentina, în calificări. Şi nu i-au avut nici pe Guarin nici pe Falcao…

Pirlo-wine– La fel putem spune şi despre Uruguay şi Costa Rica: Uruguay-ul ne-a arătat din plin de ce a terminat pe 5 în preliminarii şi a trecut prin baraj ca să ajungă aici. Pe alocuri, uruguayenii mi-au adus aminte de oastea lui Piţi. De partea cealaltă, Costa Rica s-a mobilizat mai bine în a doua repriză şi, cu Campbell vârf de lance, au trecut lejer de Cavanni şi ai lui.
– Anglia v Italia a fost un pic mai bun decât mă aşteptam: echilibrat mai tot timpul, cu scurte perioade de dominare împărţite frăţeşte. Ştiind că Uruguay a dat cu mucii în geam, un egal le-ar fi avantajat pe amândouă. însă maestrul Pirlo a avut o părere diferită.

– Cu Bony în locul lui Drogba, Coasta de Fildeş a ţinut în mână meciul cu Japonia şi deşi s-au văzut conduşi la pauză au întors rapid rezultatul în doar 3 minute. Zbaterea ulterioară a lui Honda & co a fost în zadar.

Ce vom vedea

Intră la joc şi grupa E: Elveţia, Franţa, Ecuador, Honduras.

Elveţia este cap de serie în grupa asta şi mă gândesc că vor onora poziţia. Trupă tânără, arţăgoasă, foarte bună în defensivă (6 goluri primite în preliminarii). Shaquiri, Inler, Lichtensteiner, Djourou, Schar ar fi numele mai cunoscute. Noi îi vom urmări pe fundaşul stânga Rodriguez şi pe vârful Drmic.

Franţa … e Franţa. Ca şi acum 4 ani, e o trupă cu o mulţime de probleme în afara terenului. Au venit fără Ribery (îi este frică de injecţii, cică) şi Deschamps a trebuit să improvizeze. În ultimele meciuri de pregătiri am văzut un fel de 4-3-3, cu Remy(Benzema), Giroud, Valbuena în faţă. Probabil şi diseară vom vedea aşa ceva – în faţa lor stă o trupă modestă.

Ecuador, echipa celor doi Valencia (Antonio şi Enner) s-a calificat la golaveraj, în dauna Uruguay-ului. O trupă foarte tare pe teren propriu, destul de moale afară. Motivul poate e şi altitudinea: la Quito sunt vreo 2900-3000 de metri. Antonio Valencia este cel mai cunoscut om al lor, restul sunt jucători de duzină, unii chiar fără club în acest moment.

Honduras a terminat pe trei grupa lor de calificare, chiar sub performerii zilei de ieri, Costa Rica. O echipă modestă, şi ca lot şi ca exprimare. Ultima lor ispravă e un egal cu Anglia dar meciul face parte dintr-o serie destul de anemică, cu multe înfrângeri.

[su_spacer size=”40″]

Aşadar:

Elveţia v Ecuador. Meciul se joacă la Brasilia, 1100 altitudine. Pe banca elveţienilor stă Hitzfeld şi mă îndoiesc că nu şi-a luat toate precauţiile pentru a bate tot ce e de bătut. Cu puţin noroc pot da în optimi peste Bosnia aşa că ar avea culoar pentru a merge departe. Pentru noi, dacă va fi egal va fi surpriză.

Franţa v Honduras. Am mai zis şi ieri sens unic şi ne-am fript. Totuşi cred că Deschamps nu ne va dezamăgi. Poate şi în handicap.

ottmar-hitzfeld-elvetia-world-cup-2014