SHOWTIME! #worldcup2014

5

Gata, începe!

Peste vreo cinci ore Brazuca va fi pocnită cu sete de alde Neymar, Hulk şi Modric. Meciul de deschidere al World Cup 2014 e la Sao Paolo de la ora 5 (local time), pe ploaie se pare.

Să ne aruncăm şi noi ochii pe grupe, în ordinea în care vor intra la joc.

Grupa A: Brazilia, Croaţia, Mexic, Camerun

Grupa cu o favorită certă, Brazilia şi un dog fight între Croaţia şi Mexic, arbitrat cu “eleganţă” de o trupă mai mult cu gândul la bani decât la onoarea de a juca la mondiale.

Mexicul a ieşit surprinzător sub alde Costa Rica şi Honduras şi au fost nevoiţi să joace un baraj cu Noua Zeelandă. Trupă arţăgoasă, de o valoare relativă. Au avut nişte calificări oribile dar ultimele rezultate zic că şi-au revenit.

Croaţia a ieşit pe doi în grupa Belgiei şi a jucat baraj cu Islanda. O trupă mixtă cu tineri de perspectivă şi jucători experimentaţi, Croaţia este din păcate inconsistentă. Totuşi la ce lot au îmi este greu să cred că nu ajung în optimi.

Camerunul a ajuns din greşeală la acest Mondial (dacă berbecii ăia de Togo ar fi ştiut ce jucători să bage în echipă erau acum aici, în locul lor). O trupă foarte slabă cu mii de probleme în vestiar, care tot stă în Eto’o. De vor face vreun punct – e deja istorie.

[su_highlight]MsS verdict: Brazilia şi Croaţia merg mai departe. Brazilia face 9 puncte.[/su_highlight]

[su_spacer size=”30″]

Brazilia v Croaţia

Niciodată Brazilia nu a pierdut primul lor meci la o Cupă Mondială şi contextul mă face să cred că nici de data asta nu se va întâmpla.

O echipă cam în derută acum 3-4 ani, Brazilia şi-a revenit şi cu gaşca asta de tinerei talentaţi ocheşte potul cel mare. E adevărat că presiunea va fi imensă în jumătatea Braziliei dar toţi posibilii titulari au destulă experienţă în meciuri tensionate. Toată lumea e fit, Neymar va prelua responsabilitatea “jogo bonito”, Paulinho va căra pianul.

Dincolo stă Croaţia cea inconsistentă. Pot face un meci foarte bun – stimulaţi de iluştrii adversari sau la fel de bine se pot prăbuşi sub un 3-0, de exemplu. Mandzukic e suspendat aşa că atacul va sta în Jelavic. Modric – Rakitic e cheia jocului lor la care se adaugă tinerelul Kovacic.

Greu pentru Croaţia, extrem de important pentru Brazilia.

 • Ionut

  Sa nu uitam ca:
  – ultima oara cand Brazilia a castigat un titlu mondial (2002) avea o linie de atac cu Ronaldinho, Ronaldo si Rivaldo. Nu cred ca varfurile de acum se pot ridica la acelasi nivel valoric.
  – daca linia de mijloc a croatilor prinde o zi buna, legata, nu-i vad pe brazilieni dominand jocul de maniera care se asteapta de la ei. Rakitic, Modric si Kovacic nu sunt cu nimic mai prejos tehnic decat rivalii lor.
  – orice pretedenta serioasa la titlu ar trebui sa aiba un lider incontestabil, care sa traga echipa dupa el si sa aiba o valoarea extraordinara. La brazilieni cine ar fi? Hulk? De la Zenit, haidade… Fred, care nu si-a gasit loc la o echipa respectabila din Europa?…
  – se spune ca spectatorii vor pune o presiune imensa pe echipa oaspete. Dar oare ce se va intampla daca brazilienii nu deschid repede scorul sau mai si incaseaza vreo boaba pe nemancate? toata presiunea imensa, alimentata nervii strazii, se va intoarce impotriva baietilor lui Scolari.
  Una peste alta, nu cred ca Brazilia este o favorita atat de detasata pe cat ne lasa sa credem casele de pariuri. Nici in aceasta seara, nici la titlu.

 • razvan

  Corect la faza cu presiunea. De altfel, am si scris ca presiunea va fi mai degraba pe Brazilia.
  De ce spun ca e favorita: pe langa Mandzu – golgheterul lor- le lipseste titularul postului de fundas stanga. Eu am vaut Brazilia la cupa confederatiilor si joaca foarte larg iar fundasii lor laterali au o mare contributie. Si mai e ceva: Croatia nu are un mijlocas defensiv in adevaratul sens al cuvantului. Zic eu destule lucruri care ii avantajeaza pe brazilieni.
  Si da pentru titlu e nevoie de mai multe dar cred ca se vor folosi de slabiciunile celorlalti 🙂

 • razvan

  Vad ca pana acum esti in carti 🙂 eu am plasat acum un pariu pe brazilia la cota de 2. Sa vedem.

 • ionut

  Cred ca nea arbitru’ a prins o cota chiar mai buna decat tine…

  • razvan

   Da 🙂 El a plasat chiar in minutul 29 la o cota de 2.15 😀