SHOWTIME! #worldcup2014

5

Gata, începe!

Peste vreo cinci ore Brazuca va fi pocnită cu sete de alde Neymar, Hulk şi Modric. Meciul de deschidere al World Cup 2014 e la Sao Paolo de la ora 5 (local time), pe ploaie se pare.

Să ne aruncăm şi noi ochii pe grupe, în ordinea în care vor intra la joc.

Grupa A: Brazilia, Croaţia, Mexic, Camerun

Grupa cu o favorită certă, Brazilia şi un dog fight între Croaţia şi Mexic, arbitrat cu “eleganţă” de o trupă mai mult cu gândul la bani decât la onoarea de a juca la mondiale.

Mexicul a ieşit surprinzător sub alde Costa Rica şi Honduras şi au fost nevoiţi să joace un baraj cu Noua Zeelandă. Trupă arţăgoasă, de o valoare relativă. Au avut nişte calificări oribile dar ultimele rezultate zic că şi-au revenit.

Croaţia a ieşit pe doi în grupa Belgiei şi a jucat baraj cu Islanda. O trupă mixtă cu tineri de perspectivă şi jucători experimentaţi, Croaţia este din păcate inconsistentă. Totuşi la ce lot au îmi este greu să cred că nu ajung în optimi.

Camerunul a ajuns din greşeală la acest Mondial (dacă berbecii ăia de Togo ar fi ştiut ce jucători să bage în echipă erau acum aici, în locul lor). O trupă foarte slabă cu mii de probleme în vestiar, care tot stă în Eto’o. De vor face vreun punct – e deja istorie.

[su_highlight]MsS verdict: Brazilia şi Croaţia merg mai departe. Brazilia face 9 puncte.[/su_highlight]

[su_spacer size=”30″]

Brazilia v Croaţia

Niciodată Brazilia nu a pierdut primul lor meci la o Cupă Mondială şi contextul mă face să cred că nici de data asta nu se va întâmpla.

O echipă cam în derută acum 3-4 ani, Brazilia şi-a revenit şi cu gaşca asta de tinerei talentaţi ocheşte potul cel mare. E adevărat că presiunea va fi imensă în jumătatea Braziliei dar toţi posibilii titulari au destulă experienţă în meciuri tensionate. Toată lumea e fit, Neymar va prelua responsabilitatea “jogo bonito”, Paulinho va căra pianul.

Dincolo stă Croaţia cea inconsistentă. Pot face un meci foarte bun – stimulaţi de iluştrii adversari sau la fel de bine se pot prăbuşi sub un 3-0, de exemplu. Mandzukic e suspendat aşa că atacul va sta în Jelavic. Modric – Rakitic e cheia jocului lor la care se adaugă tinerelul Kovacic.

Greu pentru Croaţia, extrem de important pentru Brazilia.