Se semnează

0

După ce cu câţiva (puţini) ani în urmă monopolizau finalele de Champions League, Barcelona şi Manchester United au încheiat un sezon pe care ar cam vrea să îl uite. Spaniolii au rămas fără trofeu dar măcar au terminat pe 2, englezii din campioni s-au transformat subit (sub bagheta maestrului David Moyes) în trupă de locul 7.

Aşa că au trecut la treabă:

– Barcelona l-a adus ca antrenor pe Luis Enrique. Fără prea mare succes ca antrenor – locul 7 cu AS Roma şi locul 9 cu Celta Vigo  – Enrique are avantajul de a fi un fost jucător de bază al Barcelonei. După sincopa Tata Martinez, se reia tradiţia antrenorilor de casă, Enrique a fost antrenor şi la B-ul Barcelonei.

– tot ieri Barcelona a mai semnat cu doi jucători: Marc-André ter Stegen pentru portar (pleacă Pinto) şi au prelungit înţelegerea cu Messi până în 2019, cu 20 de milioane de euro pe an. Să sperăm că odată cu căciula asta de bani revine şi cheful piticului de a juca fotbal.

Manchester United ţinteşte sus şi a semnat cu Louis Van Gaal, om obişnuit cu înâlţimile: titluri (4 în Olanda, 2 în Spania, 1 în Germania), Champions League, cupa UEFA, cupe naţionale, etc. E prima oară când Man United angajează un antrenor din afara insulei (au mai avut un irlandez dar e ca şi de acolo).

Altfel, Louis van Gaal pare – cel puţin la prima vedere – o alegere care se pliază pe istoria clubului. E omul căruia îi place să creeze echipe, să crească tineri fotbalişti şi într-un final să producă rezultate. E de ajuns să ne gândim la perioada Ajax – titluri, Champions League, cu o trupă creată de el: Davids, Seedorf , Overmars, Bergkamp, fraţii de Boer, etc -, la perioada Barcelona (cu el a debutat Messi, dacă nu mă înşel) – Xavi – Iniesta sau mai aproape, la perioada Bayern când practic a făcut echipa care va face tripla în 2013 (l-a adus pe Robben, i-a promovat pe Kroos, Alaba, Muller, etc).

– în timp ce Glazerii îl convingeau pe olandez să vină în nordul Angliei, Woodward meştereşte la contractul lui De Gea (primul portar ales jucătorul anului la United). Până în 2018, undeva la 6 milioane de euro salariu.

Louis-Van-Gaal
foto de aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.