Spaniolii la putere

0

S-a tras şi “careul de aşi”* al Europa League 2013-2014.

Principala favorită a trecut economicos de Lyon şi trag nădejde să ridice cupa pe propriul teren. Benfica nu a avut nici un fel de problemă cu olandezii de la Alkmaar, un sec 3-0 dus-întors.

Trecem la lucrurile serioase:

Sevilla fusese bătută în tur cu o petardă de gol şi o prestaţie temătoare. La retur însă, şi-au adus aminte că nu cu mult timp în urmă l-au făcut pe Cristinel să îşi blesteme toate clipurile cu chiloţi, aşa că i-au luat tare pe alde Porto şi până în minutul 30 au făcut 3-0. Destul pentru calificare, chit că Quaresma a dat pe final o torpilă de toată frumuseţea. Ce jucător putea să fie ăsta…

– remarcata serii a fost Valencia şi a ei remontada. Făcuţi terci în tur de cei de la Basilea, Valencia avea cotă de 7 la calificare. Ghinionul lui Basilea a fost că Alcácer şi-a pus toţi banii pe calificarea lui în semifinale. Două bucăţi în timpul regulamentar – plus cea a lui Vargas au trimis meciul în prelungiri. Nervii i-au lăsat pe elveţieni, tinerelul a mai băgat-o odată în aţe, iar Bernat (din offside?) a închis meciul. Cred că e record ceea ce a realizat Valencia: nu îmi aduc aminte ca vreo echipă să întoarcă de la 0-3, nu la acest nivel.

4 echipe din Spania sunt în semifinalele celor două competiţii europene – jumătate dintre combatante. În mod normal ar trebui să le iasă de un trofeu dar să nu cumva să nu prindă nici una finala – vezi UCL de anul trecut.

* (ce îmi mai plac clişeele astea 🙂 )