Campionii aleg ce e mai bun

4

În timp ce Mertesacker e în perioada “curaj găină, că mâine te tai“, corespondentul nostru de peste hotare ne trimite un fragment de realitate.

Un afiş de meci, m-am gândit într-o primă frază, uitând-mă la siglele (alăturate) din colţul dreapta sus: VfB Paulaner v FC Bayern Munchen.

O stare de spirit, privind lucrarea în ansamblu.

Nu m-aş arunca la cea mai la îndemână comparaţie pentru a da un titlu în zona: După cina cea de taină sau Beţia cea de taină dar totuşi:

–  văd că Pep e chelnerul băieţilor – nu mai este nici o altă sticlă pe masă, el le toarnă în pahare precum le recită schemele tactice.

– tabloul îi înglobează pe toţi spaniolii lui Bayern, toţi olandezii, şi toţi francezii. Păcat de samavolnica excludere a brazilienilor, oricum erau mai de efect decât franţuzul abstinent, de exemplu.

– aroganţi ca întotdeauna, bavarezii ţin să epateze. Aici, cu o subtilă referinţă la un vechi proverb românesc: (la bayern) umblă câinii cu covrigi în coadă.

– excepţională şi de mare efect poziţia celui numit, în anumite cercuri, Cheloo.

Чемпионы выбирают лучшее!

Paulaner Bayern Munchen

 

 • nastase4case

  De apreciat nu numai pozitia, dar si plasamentul domnului Cheloo:

  • razvan

   Ooo, da. Impecabil, ca de obicei. 🙂

 • Cristi

  Da si abstinentu, pe care il alergau colegii de mama focului cu bautura, la cistigarea titlului, zimbeste frumos la Paulaner.

 • razvan

  Cred ca spera ca e fara alcool 🙂