Mata la Manchester United

0

Manchester United e din nou protagonista unui transfer important între trupele din Big Four, după aducerea lui van Persie de la Arsenal.

37 de milioane de lire l-au făcut pe Jose Mourinho să îl lase pe Juan Mata să plece la Manchester United, într-o mutare cam atipică pentru Premier League. Mesiu Wenger a sancţionat verbal mişcarea, i s-a alăturat şi don Pellegrini, dar Jose nu s-a lăsat şi i-a amintit francezului că “(…) when a player plays for a club on Aug 20 and, two weeks later, on Sept 5, plays against the same club with a different shirt, this is normal.” Şi a concluzionat acid: “Wenger complaining is normal because he always does, it’s in his nature.”

Considerată la început un fel de panic buy, aducerea lui Mata reprezintă – dincolo de motivaţia profesională – o declaraţie de intenţie a celor de la United. Nenumăratele discuţii despre cum va arăta United cu Mata / Rooney / Januzaj, unde va juca, dacă au nevoie de el, etc sunt puse în umbră de orizontul pe care îl deschide aducerea celui care a fost de două ori consecutiv cel mai bun jucător al lui Chelsea: Glazer are bani, Rooney rămâne, Moyes rămâne, United are puterea să joace în liga mare. United se fardează pentru posibilii pretendenţi – e interesant să joci alături de Mata, Rooney şi v. Persie, la o adică.

Şi încă un lucru: l-am tot văzut pe Moyes pe diverse stadioane, urmărind diverşi jucători, dicutând cu diverşi agenţi. Cred că, sătul de incapacitatea lui Woodward, poate şi stimulat de căruţa de bani pusă la dispoziţie (zice-se) de Glazeri, DM a decis să se implice personal în cam toate detaliile transferurilor.

United (încearcă să) evită să o ia pe drumul deschis de Liverpool: ceea ce părea un accident (sezonul 2009/2010) s-a transformat într-o stare de fapt: de atunci Liverpool nu a mai terminat mai sus de 6 şi nici anul ăsta nu e clar că nu v-a termina tot acolo.

Optarul lui United va debuta mâine împotriva lui Cardiff.

Să te vedem!

juan-mata-david-moyes-manchester-united
foto de pe skysports.com