City se extinde

0

Încă o achiziţie pentru şeicul Mansour: s-a căutat prin buzunare şi a scos vreo 7 milioane de euro pentru a prelua ultima clasată din A- League, Melbourne Heart.

Achiziţia vine după cea din USA, unde au cumpărat o franciză pentru sezonul 2015-2016 şi au format New York City FC (din New York Yankees). Manchester, New York, Melbourne – iată cele trei puncte de pe glob unde şeicul de la City a investit în fotbal. Până acum.

Toate bune şi frumoase, Melbourne Heart era oricum la zi cu datoriile dar stă foarte prost la rezultate sportive. Problem solved – mă aştept la un desant de antrenori, personal medical şi jucători de la surioara mai mare pentru a revitaliza clubul şi a-l arunca în lupta pentru loc de AFC Champions League.

Presa locală e încântată de achiziţie – mai ales de ce ar putea însemna implicarea unui club important (şi atât de bogat!) din Anglia în competiţia locală – şi deja visează la o liga extrem de competitivă.

Totuşi, primul blocaj a apărut. În mod normal, cei de la City ar vrea să schimbe identitatea noii achiziţii, începând de la nume (probabil va fi Melbourne City) şi mergând până la culori. Aici e aici: aştia-s roşu (cu alb) – ptiu, drace! – iar City ar vrea să bage blue sky.

Altfel:

 

foto luată de pe smh.com.au