Bahia şi Brazuca

0

Acuşi, acuşi, vom afla grupele World Cup Brazil 2014.

Tragerea la sorţi e programată în jur de ora 18.00 (la Santiago de Bahia) şi trupa care va asista îi va cuprinde pe alde Cafu, Fernando Hierro, Zinedine Zidane, Fabio Cannavaro, Lothar Matthaus, Alcides Ghiggia, Geoff Hurst şi Mario Kempes. Lume bună, ce să zic!

Consecvent cum îl ştim, nea BLATter nu a lăsat nimic la voia întâmplării aşa că deja avem primul scandal, provocat de mutarea Franţei în urna IV în loc de urna II unde era aşezată conform regulamentului. Şi asta cică pentru că era riscul ca una dintre grupe să aibă 3 echipe din Europa, ceea ce ar fi contravenit – sanchi!- principiului echilibrului geografic. Aşa că întâi se va trage la sorţi o trupă din IV, care va intra în II şi care, subsecvent,  va fi pusă într-o grupă cu cap de serie sud american. De o fi încălzită bila, se scoate Franţa (să trăieşti, nea Michel!)

Să trecem la Brazuca.

Cineva de la Adidas se pare că a înţeles bine că “Opposing parties that verbally commit to a position are more likely to stick to it, because, deep down, people want to be consistent”. Aşa că Adidas nu a mai făcut greşeala de acum 4 ani (şi de acum 8, etc) când au fost făcuţi cu ou şi cu oţet din cauză de Jabulani, şi au lansat mai devreme Brazuca. Pe şest.

De ceva timp, în US s-a jucat cu Brazuca. Bayern Munchen a jucat cu Brazuca, AC Milan a jucat cu Brazuca. Un detaliu: jucătorii nu au ştiut că pleznesc mingea oficială a World Cup 2014.

“We’ve always done extensive testing … but this is an extra step we took this time,” Nilsson says. După meciuri, jucătorii au fost întrebaţi cum a fost, dacă a intrat bine în gaură, etc. Şi ce ar putea răspunde Balotelli – după ce a marcat – când îl întrebi cum s-a dus băşica? – According to almost 300 interviews Adidas conducted with players, it’s good—you know, just fine.

După ce toţi au spus că e bună, merge, e rotundă cred că nu se vor mai auzi tot felul de comentarii infantile şi inutile.

Adidas v cârcotaşii 1-0.

 Brazuca-World-Cup-2014