Serie A – campionatul de tranzit

0

Şapte victorii în şapte etape, doar un gol primit: bilanţul pentru AS Roma în această ediţie de Serie A este năucitor. Cu adevărat revelaţia Italiei fotbalistice.

– AS Roma l-a luat în vară ca antrenor pe Rudi Garcia, francezul care a luat cu Lille cupa şi campionatul în 2011. Omul a făcut o mică revoluţie cedând jucători ca Lamela, Marquinhos, Osvaldo, Krkic şi aducând “rebuturi” ca Gervinho, Ljajic, Maicon sau speranţe ca Strootman. Pe lângă faptul că Roma a făcut un cash in frumos în vara asta (aproape 40 de milioane de euro), iaca s-au şi căţărat în fruntea clasamentului. Şi jocul merge strună! Şi, da, tot Totti (37 de ani!!!) e vioara întâi a acestei echipe.

– Napoli şi Juve ţin aproape, fiind despărţite de Roma printr-un egal. Din păcate pentru Rafa, egalul lui e cu Sassuolo.

– Revelaţia: Verona care e peste Fiorentina şi în coasta Interului. Şi nu au luat cine ştie ce jucători – multe împrumuturi plus câţiva jucători de 500.000 de euro. Uite că ce nu a fost bun la Cluj e bun de Serie A. Da, la Mandorlini mă refer.

– Deziluzia începutului de sezon: AC Milan. O mulţime de accidentări, jucători ieşiţi total din formă au făcut ca Milan să primească 13 goluri în 7 meciuri – aproape 2 goluri pe meci! Imens.

– Sassuolo e o echipă atipică, până acum: are doar două egaluri dar ce egaluri. La Napoli şi cu Lazio! În rest, praf şi pulbere – e încasatoarea la zi în Serie A cu 21 de goluri în 7 meciuri. 3 bucăţi pe meci – cum era cu apărarea italiană?

Altfel, Agnelli pune degetul pe rană: “Would we be able to retain him? I don’t know. I don’t think at the moment we have the strength to retain such a player.”

francesco totti as roma Serie A