Inter, Moratti: “Resto presidente? Dipende da me”

0

Gazzetta anunţă că Inter-ul s-a dat. Mai exact, nea Moratti, Il Presidente, a decis că e mai bine să bage altu’ bani în principala jucărie a familiei. Probabil e a doua oară când bătrânul Moratti se învârte în mormânt (după episoadele de la sfârşitul anilor 90).

Cumpărătorul? Thohir pre numele lui de familie, Erick îl strigă prietenii. Şcolit în State, omul a început prin anii 90 cu presa (Mahaka Group). În prezent are un trust de presă in Indonezia natală, e şef la baschet pe tot ce înseamnă Asia de Sud-Est. De altfel, îmi pare că pasiunea lui este baschetul – mai degrabă decât fotbalul – omul fiind acţionar la Philadelphia 76ers (primul asiatic care deţine acţiuni la o ochipă din NBA). Prima şi singura experienţă cu fotbalul este faptul că e acţionar majoritar la DC United – trebuie să recunoaştem că e o experienţă mai degrabă marginală.

Negocierile au plecat de la 100% pentru o sumă între 260 şi 300 de milioane de euro (Forbes a evaluat Inter-ul la puţin peste 300 de milioane de euro) dar se pare că s-au finalizat la un 70% – suma încă nu o ştim. Aşa că Il Presidente ar fi rămas cu undeva la 15%-16% (în jur de 14%-15% sunt deţinute de Pirelli şi alţi acţionari minoritari). Sper să fi negociat şi un drept de veto pe unele chestiuni.

Inter, Massimo Moratti