Σας ευχαριστώ, κύριε Frei!

0

Aşa s-a auzit în Grecia, odată cu tragerea la sorţi a meciurilor de baraj pentru calificarea la World Cup 2014. La o adică, puteau pica cu Suedia sau Franţa 🙂

Piţi şi-a demonstrat încâ odată clasa pe care o are atunci când vine vorba de bulan: cea mai slabă dintre cele bune va fi echipa cu care ne vom bate pentru calificare.

În mod normal, o undă de bucurie ar fi trebui să străbată şefimea fotbalului românesc. Însă tartorul nu se dezminte: “Nu ştiu de ce toată lumea îşi dorea Grecia ca adversar, pentru că rezultatele spun altceva. Consider că Grecia este un adversar extrem de puternic. Grecia are jucători foarte valoroşi, cu mentalitate de învingători.”

E lesne de înţeles de ce pe Satana îl nemulţumeşte bila scoasă de Frei: doar Spania (3 boabe luate) are o defensivă mai bună decât Grecia şi Ucraina (câte 4) – dar cu 2 meciuri mai puţin jucate.

Însă, de era Ucraina – aşa cum îşi dorea Piţi -, am fi avut un meci cu o echipă care joacă fotbal şi una care se chinuie să mimeze. La o adică, exista posibilitatea reală să se deschidă un culoar, două pentru Marica/Torje/Fatay 🙂 /Stancu etc. Pe de altă parte, ucrainienii au înscris 28 de goluri, dublu decât ce a marcat Grecia.

Aşa, cu Grecia, vom avea cel mai închis meci de playoff – să ne amintim că România a jucat cu doi închizători chiar şi meciul cu Andorra – şi aici e nemulţumirea lui Piţi: şansele noastre de a înscrie – chiar şi teoretice! – se învârt în jurul lui 0%. Nimeni nu îi vede pe greci atacând în valuri.

“Cred că se vor marca 6-7 goluri în cele două meciuri” zise Piţi – şi m-am repezit să pun nişte bani pe under 2.5 🙂