World Cup 2022 şi “for the good of the game”

0

Rahatul cu “World Cup 2022” în Qatar începe să pută.

qatar_2022_logo

Cum a juca fotbal la 50 grade e orice numai “for the good of the game” nu, FIFA a început să ia în considerare mutarea turneului final mai la răcoare, mai exact în iarnă. Căteva ligi au început să crâcnească, dar moşul de Sepp BLATter a ţinut-o pe a lui: îl facem în iarnă.

Numai că, tocmai din emisfera sudică, vine ciocanul: Australia va cere daune în cazul în care FIFA mută World Cup 2022 în iarnă. La cam 43 de milioane de dolari s-a gândit nea Frank Lowy pentru că, zice el, Australia a investit cam 40 de milioane de dolari în pregătirea candidaturii. Bine, fie vorba între noi, cele 40 de milioane i-au adus doar un vot 🙂

Mai mult, deţinătorul drepturilor de tv pentru US, FOX Sports nu este de acord cu mutarea în iarnă din motive destul de evidente: etapele de NFL. Şi la americani nu te joci cu NFL! Iar Fox au plătit 425 de milioane de dolari pentru pachetul 2018 – 2022, aşa că mă aştept să ceară daune serioase.

Acestea fiind zise, aştept cu interes şedinţa Comitetului Executiv al FIFA, din 3 octombrie, şedinţă în care se va discuta despre propunerea lui nea BLATter.

A: cum zice italianul – Non c’è due senza tre. Cine va fi al treilea care va sări la gâtul FIFA?