Ce s-a luat, ce s-a dat: Anglia

0

“What excites Arsène isn’t necessarily what excites you” 

Bazarul s-a închis și la o primă vedere Arsene e marele câștigător, odată cu aducerea celui mai bun assist-er al Realului.

– Ozil e un jucător bun dar dincolo de calitățile lui și felul în care va ridica (sau nu) jocul Arsenalului, e importantă declarația de intenție pe care o face Arsene. Arsenal e pe piața jucătorilor mari -> Arsenal vrea să intre în cărți pentru un trofeu.

– “echipa câștigătoare nu se schimbă” și-o fi zis Moyes. A scăpat un detaliu din vedere: echipa aia îl avea la și alții pe Fergie. Şi totuşi … Fellaini in, Rooney păstrat – nu e chiar rău. Degringolada din perioada de transferuri (ratarea unor jucători interesanți, refuzul unora de a veni la Manchester, bâlbele de la negocieri, plata unei sume mai mari decât clauza de reziliere) arată că nu la Moyes pentru Fergie trebuie să ne uităm, ci mai degrabă la Woodward pentru Gill.

– la polul opus îl avem pe Levy. Spurs au luat o sacoşă de jucători plătind cu banii de pe over rated-ul Bale. Paulinho, Soldado, Capoue, Lamela, Eriksen şi ultimul pe listă al nostru produs pentru export, Chiricheş. Ce ironie a sorţii: vânzarea lui Bale la Real i-a ajutat direct pe cei de la Arsenal în achiziţionarea lui Ozil.

– Interesante mişcările de la Chelsea: au adus jucători pe unde aveau dubluri şi au sărit cu nonşalanţă punctele mai delicate. Sigur – Schurrle, Willian sunt jucători buni, chiar şi Etoo se înscrie aici, dar Chelsea stătea bine în zonele astea. Mai mult, să nu îţi aduci ceva mai răsărit pentru linia de fund – aici e ceva ce Mourinho ne va arăta dacă a fost inspirat sau nu. Că nici Cole şi nici Terry nu-s eterni.

City şi-a rezolvat transferurile mai demult: Jesus Navas, Fernandinho, Negredo, Jovetic şi Demichelis au mai scos aproape 100 de milioane de euro din visteria şeicului. Pellegrini are la ce medita.

– “‘We’ve improved the squad – now we must improve the team’ – zise Rodgers şi într-adevăr Liverpool a cumpărat (împrumutat) foarte bine: Kolo Toure, Iago Aspas, Luis Alberto, Mignolet, Cissokho, Mamadou Sakho şi Victor Moses ar fi noutăţile iar Liverpool arată foarte bine în debutul campionatului (3-0-0, golaveraj 3-0!). Vecinii au făcut ce ştiu mai bine, l-au dat pe Fellaini şi au luat gratuităţi sau au făcut împrumuturi – singurul pe care au dat bani fiind McCarthy (de la Wigan). Venirea lui Lukaku e importantă, zic eu.

630 de milioane de lire au cheltuit cluburile din Premier League pe transferuri în vara asta. Net-ul pe EPL: -400 de milioane!

Ca idee, în 2008 s-au cheltuit 500 de milioane de lire – în total.

Căciula de bani de pe drepturile TV îşi face simţită prezenţa.

ozil-la-arsenal

 
[note]

UEFA president Michel Platini last night branded Bale’s world record fee a “robbery”. He says the deal shows the market is now just a way for agents, clubs and owners to make money.
“In terms of the morality, this question was being asked when Maradona was transferred,” he said. “People said ‘wow, five million for a player.’ Then it was Mr Zidane and then Cristiano Ronaldo.

[/note]