Socialismul a la Ligue 1

2

Primii care au lovit au fost nou promovaţii de la Monaco: 60 de bastoane pentru Falcao. Plus încă 70, pentru un pacheţel de data asta.

Mai apoi s-a enervat Khelaifice petrodolarul meu! – şi l-a luat pe Cavani. 64 de milioane de euro – care s-ar putea să aibă soarta lui Lavezzi (prezidentul zice că tocmai de aia l-a adus, ca să reîntregească sistemul bielă-manivelă de la Napoli).

Aţi auzit de vreun rus care să rămână dator? Nici Rybolovlev. Aşa că mai nou, se aude că Monaco i-a plătit un bilet doar dus lui Hulk şi că ar fi scris un cec către Zenit, de 60 de milioane de euro. Imens, după părerea mea, pentru un jucător de 40 de milioane plus un an cu şapte (7!) goluri în prima ligă din Rusia.

Pare că Franţa e tărâmul reîntregirilor – după duetul de la Napoli se reîntregeşte şi duetul de la FC Porto.

După cum se vede, şi arabul şi rusul au descărcat roaba de bani şi au adus oameni de bază. Cum restul trupelor sunt constrânse de “viziunile Hollande”, management-ul financiar şi de lipsa “binefăcătorilor” să ofere salarii de mizerie, Ligue 1 se pregăteşte pentru un sezon “La Liga”-uesque – tip 2+18.

Pe de altă parte, oamenii ăştia buni nu au venit pe 999.999 de euro salariu anual şi nici nu cred că sunt plătiţi pe vreo 10 convenţii civile. Aşa că statul francez deja a destupat o şampanie la auzul veştilor şi cu gândul la încasările de la anul.

Socialismul a învins! Vive la France! Liberté, égalité, fraternité!

Să trăieşti, nea Platini! Cu tot cu FFP – ul tău.

Edinson Cavani - PSG