Sferturi la Wimbledon

0

[note]

Q.  Do you have any explanation for so many players suddenly coming through?

AGNIESZKA RADWANSKA:  The Polish players?

Q.  Yes.

AGNIESZKA RADWANSKA:  I don’t know.  I think we all like grass. [/note]

Am avut sferturi

Ieri au fost cele 4 meciuri din sferturile turneului la feminin.

Şi cum Lisicki o scosese deja pe Williams în optimi, toate sferturile au fost oarecum echilibrate. Mai puţin meciul dintre mai sus numita Lisicki şi Kanepi – 63, 63, fără istoric.

Flipkens şi Radwanska au bătut cotele şi au trecut în semifinale, la Kvitova şi respectiv Na Li, iar Bartoli a expediat-o pe Stevens.

Semifinalele sunt Lisicki vs Radwanska şi Bartoli vs Flipkens.

Radwanska nu joacă cine ştie ce pe atac însă returnează tot, absolut tot şi are o defensivă mai ceva ca cea a lui Bayern din sezonul trecut. Şi asta s-ar putea să fie o problemă pentru nemţoaică. Lisicki e favorita dar 1.57 mi se pare cam mic.

Bartoli face un Wimbledon perfect – nu a pierdut nici un set până acum – şi are prima şansă la finală. Flipkens a trecut de Kvitova şi pare o victorie mare dar aş zice că “felicitările” ar trebui adresate Kvitovei. Ar fi a doua finală pentru Flipkens (prima pierdută la Simona Halep) dar eu nu prea o văd.

agnieszka radwanska - wimbledon2013
foto: Steve Wake/AELTC – wimbledon.com

Avem sferturi

Trecem la masculin şi avem distribuţia: Nole vs Berdych, Verdasco vs Murray, Kubot vs Janowicz şi Ferer vs del Potro.

Nole pleacă ultra favorit în meciul cu cehul care a reuşit să aibă prestaţii din ce în ce mai bune turneul ăsta. În optimea cu Tomic, însă, l-am văzut cam albastru de nervi şi dacă Tomic ar fi fost 100% sănătos nu ştiu dacă nu cumva Berdych ar fi fost la tv.

Eternul favorit al britanicilor dă peste un jucător mai de “hard”. Numai că acest Verdasco şi-a schimbat racheta şi uimitor pentru mai toată lumea a ajuns în sferturi. Şi a pierdut doar un set, chiar primul. Meci interesant pentru Murray şi un prilej să fie testat de cineva mai de calitate.

Sfertul all polish ne aduce doi oameni cu serviciu ca din tun. Jerzy este un jucător mai complet şi nu ar trebui să aibă probleme cu Kubot. Pănă la urmă, Kubot a bătut umbra lui Igor Andreev, a stat cu Darcis, a bătut un Paire insolat şi a trecut foarte greu de numărul 111, Manarinno. Doar cu serviciul nu se vede semifinala.

În fine, sfertul cel mai echilibrat: Ferer vs del Potro. del Potro a jucat binişor Wimbledon-ul ăsta dar chiar şi aşa rămâne un tip mai puţin mobil decât Ferer. Spaniolul aleargă mult şi cu folos şi chiar dacă del Potro va începe bine, odată cu trecerea timpului meciul va merge în favoarea spaniolului.

wimbledon2013
foto Matthias Hangst/AELTC – wimbledon.com

[note]Un sfert dintre oamenii prezenţi in semifinalele de la Wimbledon sunt polonezi[/note]