Marion şi Sabine

0

Adică fetele care dispută finala Wimbledon 2013. Locul 15 vs locul 24 din ierarhia fetelor, cu locul 24 favorit clar.

Cum au ajuns aici:

Lisicki a fost pe jumătatea cu domnul Williams şi a avut plăcerea să treacă de ea, cu un 2-1 neverosimil înaintea meciului. Semifinala a avut-o cu Agnieszka Radwanska şi a fost la un fir de iarbă să o piardă. Doar că poloneza a greşit mult în momentele cheie ale meciului iar nemţoaica şi păstrat cumpătul tocmai în acele momente – după ce şi-l pierduse în debutul decisivului (03 la un moment dat). Lisicki este pentru prima oară în finală la Wimbledon şi e prima nemţoaică după Steffi Graf care ajunge aici.

Până acum a pierdut 3 seturi – la Stosur, Williams şi Radwanska.

Bartoli a mers ceas şi, profitând de ieşirile timpurii ale Azarenkăi (2) şi Mashei (3), s-a dus glonţ spre finală. De abia în sfert şi în semifinală a avut adversari mai acătării dar şi în meciurile astea nu a lăsat prea multe puncte. Bartoli are o finală jucată aici, în 2007, pierdută uşor la Venus Williams.

Nu a pierdut nici un set până acum.

Vom avea un meci intens “She plays aggressive tennis so it’ll be a totally different game than my semifinal”Lisicki despre Bartoli. Lisicki e o jucătoare cam plată, care excelează pe serviciu şi returnează destul de agresiv. Dar nu aşa de agresiv ca franţuzoaica – una dintre cele mai agresive jucătoare de tenis din circuit. În altă ordine de idei, Lisicki e cam instabilă mental dar reuşeşte reveniri puternice (vezi meciurile cu Williams şi Radwanska când a revenit de la 03 în decisiv). Bartoli e mai relaxată, e la a doua finală, şi şi-a rezolvat şi unele probleme personale între timp.

Presiunea e pe Lisicki şi întrebarea este nu dacă va claca la un moment dat, ci dacă va putea reveni cum a făcut-o deja de două ori în acest turneu.

We shall see – cum ar spune englezul.

[note]

“There are so many keys. First of all it will be a battle of nerves and who can come up with the best game on that day. And a final of a Grand Slam is always a matter of details – maybe a point here, a point there will make the difference. Maybe someone who is a bit more gutsy than the other player, someone who is having a better day than the other. We’re very close in terms of level, I believe.” – Marion Bartoli

[/note]

wimbledon 2013 finala feminina
©Getty Images

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.