Începe Wimbledon 2013

0

Cam acum începe cel mai tare turneu pe iarbă – singurul turneu de mare şlem care se joacă pe suprafaţa originală, cel mai vechi turneu de tenis din lume (1877), şamd.

Pentru ca şofatul pe stânga să nu fie chiar singurul lucru diferit faţă de restul lumii, britanicii au un sistem al lor prin care calculează ordinea capilor de serie la Wimbledon. Aşa că mesiu Federer – campionul en titre – a ajuns să fie cap de serie numărul 3, iar Nadal – 5. Astfel,  pe jumătatea inferioară a tabloului, avem o oarecare aglomeraţie cu Fedex, Nadal şi Murray. Şi al nostru Hănescu 🙂 Cu toate astea, Murray s-a dus la 5.1 cotă pentru câştigarea turneului. Merge un lay.

Masculin.

Hănescu face o plimbare de sănătate până la Londra pentru că în primul tur dă peste Fedex şi şansele lui să treacă de elveţian sunt ca acelea ale lui CSMS Iaşi să semneze cu Ronaldo. Oricum, joacă pe Central aşa că e bine pentru imaginea lui.

Cel de-al doilea român – şi ultimul – Adrian Ungur are meci tare din prima, cu Benoit Paire. Franţuzul e pe val iar Ungur nu a câştigat până acum meciuri pe iarbă.

La dublu, Mergea cu Marx dau peste nişte australieni şi ar trebui să treacă de ei iar favoriţii numărul 7 – Tecău, Mirnyi dau peste o mixtura austriaco-germană care nu ar trebui să le pună probleme. Tocmai au luat potulul la Hertogenbosch!

Feminin.

Ei, la fete se schimbă foaia pentru că aici avem material de primă mână.

Alexandra Cadanţu a dat peste Paszek şi va fi foarte greu: austriaca e bună tare pe iarbă şi deşi nu prea a jucat anul ăsta, este favorită clară. Acu, ştim foarte bine că primele zile de Wimbledon aduc surprize.

Monica Niculescu a dat peste Barthel, o nemţoaică bună pe suprafeţe rapide. Şi aici pornim cu şansa a doua.

Irina Camelia Begu dă peste Torro-Flor o spanioloaică fără mari veleităţi pe suprafeţe rapide. De altfel, de-a lungul carierei nu a băgat iarbă aşa că în meciul ăsta avem prima şansă.

Eroina ultimilor zile, tenismena favorită a minutulsiscorul.ro, Simona Halep dă peste Govortsova. Cu turneul de la Hertogenbosch la butonieră, Simona are 1.12 să meargă în turul II – unde se pare că o va aştepta Na Li. Chinezoaica nu e infailibilă pe iarbă şi Simona e pe val. Şanse bunicele să o vedem pe Simona tocmai, hăt, în turul 3.

Lidera lotului de românce – Sorana Cîrstea – dă peste Voegele în faţa cărei are un sec 3-0, pe suprafeţe diferite dar fără iarbă. Azi se face de 4-0, pe iarbă.

Toate fetele de mai sus participă şi la dublu (cu excepţia Alexandrei Cadanţu) unde mai apare şi Raluca Olaru (cu Olga Savchuk). Cu excepţia perechii Halep-Tatishvil (care are chiar meci uşor) restul pornesc cu şansa a doua.

Să vă vedem! 🙂

 wimbledon 2013