Fetele merg bine la Wimbledon

0

Three up, two down – ăsta e bilanţul primei zile de tenis feminin.

Dramatic a fost finalul meciului Monicăi Niculescu care a avut mingi de meci dar nu a reuşit să fructifice nimic, nimic. Păcat, ar fi fost o victorie mare pentru Monica.

Surpriza neplăcută a venit de la Irina Camelia Begu care s-a îndoit în faţa unei spanioloaice care n-a băgat iarbă deloc anul ăsta. 46, 36 – slab rău de tot.

Trecem la surpriza plăcută, Alexandra Cadanţu care a avut nevoie de 75 de minute pentru un 62, 75 cu Tamira Paszek (28). Alexandra nu jucase pe iarbă anul ăsta şi era sub austriacă dar s-a concentrat mai bine (22 la 40 greşeli neforţate) şi se vede cu o japoneză în turul II. Migdalata e favorită dar eu merg pe mâna Alexandrei.

Altfel, tenismena noastră favorită nu dezamăgeşte şi o scoate pe Govortsova – o idee mai greu decât ne aşteptam. Primul set a fost o formalitate pentru Simona Halep dar când să setez ceasul la maxim 60 de minute pentru tot meciul, Simona începe să îşi piardă serviciul. Şi o face metodic, de 4 ori în setul 2 pe care de altfel îl şi pierde. Setul 3 începe cu break şi o linişteşte bielorusă.

Simona are 11 victorii la rând (fiind depăşită doar de domnul Williams) şi dă peste mai vârstnica Na Li. Acum vreo 2-3 ani când Na Li era pe val, Simona a ars-o la US Open în două seturi, dacă nu mă înşel. În ultimii ani, chinezoaica nu se mai desurcă aşa de bine pe iarbă şi cum fata noastră e pe val eu rămân la ce am zis aici: sunt şanse bunicele ca Simona să vadă turul 3.

Astăzi se joacă dublu la fete (doar Halep cu Tatishvil pleacă cu şanse) şi intră şi Tecău la joc – meci uşor.

Sorana Cîrstea se vede azi cu Giorgi Camila şi ar trebui să fie o formalitate.

Simona Halep