În rate, cu buletinul

0

După doi ani şi jumătate de frecat bastonul, Petardotelli a reuşit să iasă din colivia de aur de la Manchester şi se reîntoarce în peninsula la, nu-i aşa?!?, iubirea lui de când era mic, AC Milan.

Dacă ne uităm pe cifre vedem că randamentul lui e departe tare de cele 30 de milioane plătite în 2010: 79 de meciuri jucate (în toate competiţiile), 28 de goluri, 1 gol la 150 de minute jucate, un şut pe poartă/pe meci, 21 de “galbene” şi 3 “roşii”. Mai mult, cu doar 3 (!) assisturi în 80 de meciuri, este orice altceva  numai team-player nu.

City va lua 20 de milioane de euro (în 5 rate) plus alte 3 milioane în funcţie de ce performanţe va avea Milanul cu nea Mario printre trupeţi. Să vedem dacă cele 3 milioane vor mai ajunge la Manchester…

Ce este mai interesant în acest transfer? Felul în care a fost făcut. Mancini a tot insistat că totul e o poveste, şi totuşi Txiki şi şeicul au bătut palma cu Galliani, peste capul lui. Mai mult, mişcarea asta vine în continuarea (certificarea?) luptei pentru putere din club, unde Txiki a făcut un pas decisiv când a hotărât că de acum încolo City va juca în 4-3-3 şi tot ce se va mişca la departamentul transferuri va fi în acest scop. Cash in pe Balotelli (transferul plus salariul) şi să vedem pe cine aduc – să fie Villa de la Barcelona?

Mancini e trist pentru transfer dar parcă nu numai de asta.

Altfel, sper că Milanul îi va angaja un “ajutor de pus maieul” 🙂