The Baggies are all in

0

West BromThe BaggiesThe ThrostlesAlbion sau WBA e trupa pe val în Premier League. Sâmbătă au fost la Sunderland şi au tranşat rapid direcţia celor 3 puncte. Scorul (2-4) e puţin mai dur decât ce s-a întâmplat pe teren, başca arbitrajul cam one way, dar până la urmă rămân cele 3 puncte care completează o serie incredibilă de 4 victorii consecutive şi îi aruncă pe cei de la WBA până pe locul 3. Miercuri merg la Swansea şi dacă reuşesc şi acolo înseamnă că parcursul de până acum nu prea e o întâmplare. Dar mă îndoiesc.

United a fost singura dintre fruntaşe care a făcut 3 puncte, după un sistem patentat deja (şi drag celor ce vor să parieze pe ei): daţi voi primul gol (goluri) că după aia venim noi peste voi. Şapte minute au fost îndeajuns pentru a întoarce firavul 0-1 pe care cei de la QPR l-au avut pentru vreo 10 minute.

Everton nu reuşeşte să îi îndoaie pe cei de la Norwich şi cu doar 6 puncte din ultimele 5 partide sunt ajunşi de Arsenal şi Spurs. E adevărat, le-a lipsit Fellaini şi au primit gol în final dar parcă nu mai e acelaşi Everton care se anunţa în top 4. Apropo de Norwich, acum o lună se zbăteau sub linie şi aveau meci cu Arsenal. Au urmat 6 partide, 12 puncte din 18 posibile, cu Arsenal şi United printre victime, şi au pus 5 puncte între ei şi linie. Ca şi WBA, au avut un noiembrie de vis.

Stoke şi-a făcut norma de puncte pe teren propriu (1-0 cu Fulham) iar Wigan a avut de tras serios pentru a lua totul în faţa celor de la Reading.

Probabil surescitaţi de perspectiva unui buget cu 30 de milioane de lire mai mare, cei de la Arsenal au uitat cum se bagă mingea în poartă. Ce folos să ai 67% posesie, dar din 12 şuturi spre poartă să nimereşti doar o dată? Un 0-0 sec şi Arsenal nu profită de forma mai slabă a lui Aston Villa.

Swansea şi Liverpool s-au reîntâlnit după acel 3-1 din debutul sezonului. Aşteptările la over erau mari dar cum acum a fost vorba de campionat şi nu de cupă, a ieşit un 0-0 muncit, transpirat. Liverpool a fost mai prezentă în joc, s-a agitat mai mult în careul advers (9 şuturi pe poartă) dar Suarez nu a reuşit să fructifice mai nimic.

Spre deosebire de Arsenal, Southampton profită de forma slabă a lui Newcastle (mai ales de accidentările lor) şi face un 2-0 ce înseamnă a doua victorie consecutivă pentru ei (prima oară sezonul ăsta, din martie nu se mai întâmplase). De cealaltă parte, cea de a treia înfrângere consecutivă îi lasă pe cei de la Newcastle pe locul 14. Cum miercuri merg la Stoke, sunt şanse mari să îşi depăşească recordul negativ de 3 la rând (din mai 2009 nu s-a mai întâmplat aşa ceva).

Meciul etapei, între Chelsea şi City, a fost cu siguranţă şi deziluzia etapei. Un meci plat, fără zvâc, fără nimic care să arate că pe teren e campioana Europei vs campioana Angliei. City a fost echipa mai bună (dacă e chiar nevoie să le diferenţiem) iar efectul “antrenor nou” nu s-a văzut la Chelsea. Şi dacă e să ne luăm după suporterii gazdă, Benitez are puţin timp să restarteze maşinăria lui Abramovic.

Cât despre Spurs vs West Ham vă las să citiţi o cronică spumoasă şi să votaţi între ‘You’re just a shit Aston Villa’ şi ‘Are you West Ham, are you West Ham, are you West Ham in disguise?’ 🙂

Mai jos aveţi prestaţia revelaţiei Premier League: