D Day

0

Sau Derby Day.

În ordinea numerelor de pe tricou:

20.50: Barcelona vs Real Madrid, aka “El Clasico”. Ar fi a treia întâlnire din sezonul ăsta, cu avantaj Real Madrid (deşi şi-au împărţit victoriile). Meciul ăsta e o şansă mare pentru Barcelona, dacă se duc la 11 puncte îmi este greu să cred că Realul mai poate reveni – să nu uităm şi că cea mai importantă ţintă a lui Jose e Champions League. Însă, lipsa titlularilor din centrul apărării e o chestiune delicată şi dacă mai adăugăm şi forma oscilantă (vezi meciurile cu Granada şi Sevilla) mă gândesc că Barca va avea un meci extrem de dificil. Realul e fully fit şi vor încerca să dea lovitura pe Bernabeu, mai ales că în faţă le va sta (probabil) perechea Mascherano – Song. În context, 1,8 – 1,9 pe Barcelona nu are nici o valoare.

21.45: Milan vs Inter, aka Derby della Madonnina. Se întâlnesc două echipe într-o oarecare revenire de formă. Milan şchiopătează prin campionat dar pofta de gol a egipteanului El Shaarawy îi ţine în viaţă. Inter i-a odihnit miercuri pe Milito şi Cassano – probabil titulari diseară. Tactic, mă aştept la un joc pe aripi pentru Milan –  El Shaarawy şi Emanuelson fiind responsabilii, în timp ce Inter va juca probabil un 3-5-2 cu accent pe aglomerarea mijlocului şi cu Milito şi Cassano la finalizare. Linia e la Milan -0.25 dar valoarea parcă e pe Inter.

22.00: Olympique Marseille vs Paris Saint Germain, aka “Le Classique”. Oamenii lui Ancelotti încă nu au pierdut sezonul ăsta în Ligă şi mă tem că asta va fi şi planul de joc pentru diseară. Evident, Zlatan va avea misiunea să facă maxim din mingile din faţă dar de văzut câte vor ajunge la el. OM e început în trombă campionatul şi până la măcelul luat de la Valenciennes aveau maxim de puncte. Le lipseşte “hooliganul” şi probabil Diawara. PSG-ul nu poate conta pe Lavezzi dar în rest e full squad. Casele merg uşor pe mâna lui Zlatan dar eu zic că valoarea stă pe OM.